Снимки на Макрон станаха тотален хит в нета

Снимки на Макрон станаха тотален хит в нета
A A+ A++ A

Кадри на френския президент се превърнаха в сензация в социалните мрежи. По време на първото си посещение във Френска Полинезия – департамент, съставен от множество острови в Тихия океан, Еманюел Макрон беше посрещнат, както повелява традицията, с цветни венци и гердани от миди.

Местното гостоприемство обаче в един момент стана леко обременяващо – толкова, че президентската охрана си позволи да премахне част от гирляндите.

Видеото обиколи интернет и се превърна във вдъхновение за десетки смешки и закачки. Макрон беше наречен "ходещото цвете" и "коледна елха", видът му беше определен като "маскировка срещу снайперисти", а някои се пошегуваха, че президентът е забравил съвета на Коко Шанел да махне едно бижу, преди да излезе от къщи.

Кадър от визитата, монтиран с фотошоп обаче предизвика полемика. Снимката, на която са добавени цветни венци, беше видяна 3 милиона пъти. А това провокира френски журналисти и дори бивш посланик на страната в ООН да посочат манипулацията с думите: "Знаете, че това е фейк и е нечестно да не го изтриете."

#Еманюел Макрон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »