205009 статии       |       407 интервюта       |       1527 снимки       |       38125 абоната       |      
USD 1.66951| EUR 1.95583| GBP 2.28765|
In English На русском

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   ПротестиКоронавирусБрекзитПо ваш сигналПарламентарни Избори 2021

Размер на шрифта:   

Отстраненият шеф на БЕХ плаши: Ако заповедта на министъра беше влязла в сила, щеше да стане катастрофа!

28 юли 2021, сряда / 18:59; Коментари: 0
Send to Kindle
Отстраненият шеф на БЕХ плаши: Ако заповедта на министъра беше влязла в сила, щеше да стане катастрофа!
”Въобще не ми е важно да оставам шеф на БЕХ. Не искам да занимавам никой с моята персона. Интересно е защо в последните дни на своето управление служебния министър реши да смени цялото ръководството. Така не спира ли решенията на новия редовен министър? Нека новият редовен министър прецени. Аз лично щях да се явя пред него и да си подам оставката, пък той щеше да прецени дали да я приеме.” каза остраненият шеф на БЕХ Валентин Николов и бивш депутат от партия ГЕРБ в 41-вото и 43-тото Народни събрания.

"Така е правилно за мен. БЕХ не е собственост на министъра. Интересно е също така, че в новия борд на директорите има хора, които никога не са се занимавали с енергетика." коментира още бившият щеф в студиото на "Лице в Лице" по БТВ.

"Ако заповедта на министър Живков беше влязла в сила, щеше да стане катастрофа. Днес трябваше да се разпишат 550 милиона евро към облигационерите. Не беше ли станало това нещо, щяха да станат предсрочни изискуеми всички облигационни заеми, които са в порядък на милиард и двеста милиона евро. От друга страна, ние трябва да закупим въглеродни емисии за ТЕЦ двойката, която в момента е обявила търгове. Загубите там също щяха бъдат десетки милиони евро. Все пак искам да благодаря на министъра, че ми разреши днес да подпиша тези документи", добави Николов.

"Самият "Балкански поток" още през 2019 година бе гласувано от парламента да влезе в енергийната стратегия на България. Ако не беше построен този газопровод, щяхме да изгубим много транзитни такси. КЕВР наблюдава цените и средствата за изграждането на газопровода. Аз нямам възможност да коментирам тази тема. Ние предложихме на министъра да се включим в прочуването на цената на газопровода, но дойде заповедта за нашето отстраняване. Ситуацията с интерконектора с Гърция е много тревожна. Там забавянето е сериозно. Нещата в енергетиката са динамични и не трябва да се вадят само сензации по медиите. Аз лично не съм оптимист за АЕЦ "Белене". За мен седми реактор на АЕЦ "Козлодуй" е много по реалистичен проект, който винаги съм защитавал", - каза той.

 
ђеклама:
Разпечатай | Изпрати
» Напиши статия и ти
Реклама:
Реклама: