Спаси София искат оставката на Фандъкова

Спаси София искат оставката на Фандъкова
A A+ A++ A

Градските активисти от Спаси София и независимият общински съветник Борис Бонев реагираха остро днес на новината, че директорът и много от експертите и служителите на Софияплан си подадоха оставките. Те настояват кметът Фандъкова още днес да си подаде оставката, тъй като тя не може да ръководи София и активно работи срещу бъдещето ѝ.

„Това е опит за превземане на автономно и експертно общинско дружество, тъй като Фандъкова търси друг виновник за провалите си. На нея все друг ѝ е виновен, че тя не изпълнява функциите, които са типични за всеки един кмет. Фандъкова трябва незабавно да освободи Столичната община от разрушителното си присъствие!” - заяви Борис Бонев.

Фандъкова и колегите ѝ от ГЕРБ на инат разрушиха единственото работещо общинско предприятие, което в последните години беше лъч нормалност в столицата. Там работеха млади, активни, образовани и независими експерти - все качества, към които хората от ГЕРБ и кметът явно имат непоносимост. Според представителите на Спаси София, Фандъкова показа качества, несъвместими с функцията на кмет.

Те припомнят, че в предизборната кампания тя не спря да ползва за ПР Визия за София, разработена именно от екипът на Софияплан, но след изборите не изпълни дори и една мярка от нея. „Пълно бездействие въпреки ясно разписаните предложения, конкретни срокове и осигурени средства. Сега Фандъкова се саморазправя с хората, които изработиха Визията, защото тя лично не изпълнява мерките. Според нас това е поредното доказателство за нейното лицемерие. Всеки следващ ден престой на абдикиралия кмет на този пост нанася непоправими вреди за града. Нека вече да си тръгне, софиянци отдавна не я искат!” - категоричен е Гергин Борисов от Спаси София.

„Притеснителното е, че тази атака и превземане идват в ключов момент за столицата. Предстои изготвяне на нов ОУП, който да предопредели развитието на София за следващите десетилетия. Подозирам, че целта е една - да може ГЕРБ да позволи още повече презастрояване, хаос, корупция и терени за "наши" хора. Не случайно за нов директор се гласи човек, нямащ нищо общо със София, но пък е бивш съветник на Томислав Дончев” - споделя Андрей Зографски. Според Спаси София оставката на арх. Любо Георгиев и екипа на общинското предприятие е загуба за София.

„Експертният потенциал беше граден в продължение на години, а Фандъкова и партийните войници от ГЕРБ го унищожиха без да им мигне окото. При това в личен, а не в обществен интерес - да прикрият следите за собствените си провали и желанието им силово да контролират всички процеси в града” - казват градските активисти. „Гарантирам на софиянци, че тази безпрецедентна агония за София няма да продължат още дълго време! От ГЕРБ и лично Фандъкова трябва да знаят, че тези безчинства няма да бъдат нито забравени, нито простени!” - категоричен е Борис Бонев, независимият общински съветник.

#Фандъкова #Спаси София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори