Кирил Петков: Не са ми предлагали постове в бъдещ кабинет, към момента

Кирил Петков: Не са ми предлагали постове в бъдещ кабинет, към момента
A A+ A++ A

Никой не ми е предлагал подобни постове. Този отговор е въпрос на визия и стратегия, а не само на имена. В момента сме се фокусирали върху това да си вършим работата със същия интензитет. Това заяви на брифинг Кирил Петков в отговор на въпрос дали би станал член на бъдещото правителство.

Независимост и екипност са двете условия, при които служебният министър на икономиката Кирил Петков би приел да остане на поста в следващ кабинет.

От самото начало Кирил Петков поставя две ключови условия за участието си във властта – да му се даде възможност да работи независимо и да бъде в екип заедно с колегата си от финансовото министерство Асен Василев.

Днес Петков отново обясни, че финансовото и икономическото министерство трябва да са в комплект. „Според мен ние имаме готов екип, който би влязъл, ако му се даде тази възможност, но това е само хипотетично, никой не е говорил с нас“, каза служебният министър. Той добави, че не са му били предлагани други постове, нито да бъде част от следващия кабинет.

„Нека да видим кой ще е финансовият министър. Към момента не са ме поканили. Винаги сме искали да помогнем на България. Този заряд го имаме. Важното е да ни се даде поле за действие, независимост и екипност. Не е много лесно да се работи с нас. Не може да се вдигне телефона и да ни се казва какво да правим. За нас беше важно да спрем кражбите и изтичането на пари. Това беше и първата стъпка, която предприехме. Така и в България ще има пари. Това, е което се убедихме през последните 9 седмици, е, че има пари”, подчерта Петков.

Той връчи три сертификата клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на „Тракия глас България“ ЕАД, „Готмар“ ЕООД и „Теклас- България“ ЕАД. Общият размер на инвестициите е 55.2 млн. лева и се очаква по проектите да бъдат разкрити около 240 нови работни места.

#Кирил Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"