Мария Бакалова става кръстница на първия наш военен научноизследователски кораб

Мария Бакалова става кръстница на първия наш военен научноизследователски кораб
A A+ A++ A

Номинираната за "Оскар" българска актриса Мария Бакалова  прие поканата да стане кръстница на първия български военен научноизследователски кораб "Св. Св. Кирил и Методий". 

Плавателният съд е собственост на Консорциум "Българска антарктическа база "Св. Климент Охридски" и научноизследователски кораб", чиито членове са ВВМУ, Софийският университет "Св. Климент Охридски" и Българският антарктически институт.

На церемонията по присвояване на име на военния научноизследователски кораб с бордови номер 421, днес, в Пункт за базиране - Варна, бургазлийката ще бъде кръстница на плавателния съд.

В Морско училище във Варна Мария Бакалова вчера бе посрещната от началника - флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. Под негово ръководство тя е управлявала кораб в тренажорния комплекс. Преди това е издигнала и дрон в двора на училището.

Актрисата е разгледала и Центъра за кибероперации, корабни двигатели и енергетични уредби в катедра "Корабни и силови уредби" и Батальона за подготовка на курсанти. Тя е останала очарована от видяното и е изявила желание да гостува редовно в Морско училище.

#Мария Бакалова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай