Мария Бакалова предизвика фурор в центъра на Бургас (ВИДЕО)

Мария Бакалова предизвика фурор в центъра на Бургас (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Първaтa бългaрcкa aктриca, нoминирaнa зa Ocкaр – Мaрия Бaкaлoвa, предизвика фурор в центъра на Бургас. По обяд тя излезе от сградата на Община Бургас след среща с кмета на града Димитър Николов, пише Флагман.бг. От няколко дни актрисата е в родния си град, дори бе забелязана от свои фенове в един от бийч баровете на Северния плаж заедно с майка си Румяна и баща си Вълчо. 

Кметът на морския град съобщи, че актрисата е предложена за почетен гражданин на Бургас.

„Вече е изготвена докладна записка за почетното гражданство на Мария Бакалова и предстои тя да се придвижи по съответния законов ред. Защото няма по-голяма чест и реклама за нашия град от това да има световни посланици като нея. Подарих на Мария икона на Богородица, дело на художничката Петя Димитрова от Дружеството на бургаските художници. Пожелавам й божията майка да я закриля и осветява пътя й напред!“, каза градоначалникът.

Той подчерта, че актрисата не се е уморила да повтаря колко много обича Бургас, като с още с влизането си в Общината тя е казала, че много иска да подкрепи града и е съпричастна с всичко, което се случва тук. Бакалова е изразила и готовност да се включи в бъдещи културни инициативи и е разкрила най-голямата си мечта – да да прави филмовеи проекти в целия бургаски регион и да се снима с български актьори.

„Горд съм не само с успехите, но и със скромността на това талантливо момиче, с вродената й елегантност и умереност, с нейния интелект. Очаквам с нетърпение следващите й филми. Нека намира време и занапред да се връща в Бургас, защото тя е истинско вдъхновение за младите в нашия град. Мария им доказа, че пътят към успеха зависи най-много от личните усилия, амбицията, смелостта и вярата в себе си. 

А ние ще се постараем Бургас да е все така уютен за нея и всичките ни млади хора в странство, за да си идват с удоволствие. И да остават…

Благодаря ти, Мария! И да имаш прекрасни дни със семейството и приятелите в родния Бургас!“, каза още кметът Димитър Николов след срещата си с бургаската холивудска звезда.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »