Туристи плащат такса "резервация на чадър" по Южното Черноморие

Туристи плащат такса "резервация на чадър" по Южното Черноморие
A A+ A++ A

В разгара на  летния сезон плажовете по Южното Черноморие са претъпкани с летовници. Подобен наплив има от около 10 дни. Цената на комплект плажни принадлежности в Поморие това лято е 15 лева.Туристи обаче признават, че често заплащат  допълнителната "такса" от 5 лева, за да си резервират място "на първа линия".

"Тази година има голям интерес към българското Черноморие. Самият факт, че тази година сме закупили около 500 допълнителни шезлонга, е красноречив", коментира концесионер на Северния плаж в Приморско Любомир Николов, предава БТВ.

Заради наплива обаче се стига до там, че възмутени туристи изпращам видеа до медиите, в които се твърди, че след заплащане спасител освобождава един от най-близо разположените до брега чадъри за клиент.

Още в 7 сутринта първите редове са запазени с хавлии.

"Питах спасителя кой е сложил тези хавлии, къде са хората, а той ми отговори, че ще дойдат по-късно. Аз също искам тук, с малки деца съм, идвам рано сутринта, но всичко е заето", жалва се  Александър Занин, който е дошъл от Русия. Спасителите обаче твърдят, че летовниците идват по изгрев слънце, за да си

запазят хубави места, и подобна практика не съществува.

От Министерството на туризма съобщават, че подобен сигнал не е постъпвал при тях, но все пак ще назначат проверка по случая.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"