Областният управител на Ловеч разпореди изземване на имот край язовир „Сопот“

Областният управител на Ловеч разпореди изземване на имот край язовир „Сопот“
A A+ A++ A

Областният управител на област Ловеч Светослав Славчев е разпоредил изземане на неправомерно завладян държавен имот край язовир „Сопот“, предаде БНР. Предстои и проверка на всички останали обекти, разположени на брега на язовира.

Имотът е  с площ един декар в чашката на  водоема, в землището на село Голяма Желязна. Там е разположен снабден с електроенергия фургон и са изградени паянтови постройки.

По проблема е образувана преписка, има становище на Министерството на земеделието храните и горите, на което е предоставен за управление язовир „Сопот“. Издадено е и постановление на Районна прокуратура – Ловеч, която възлага на областния управител да извърши проверка на фактическото състояние и да предприеме действия по освобождаване на имота. Проверката на областната администрация от юни тази година установява, че имотът се ползва не по предназначение и се държи без правно основание. 

Доброволното изпълнение на заповедта на Светослав Славчев е със срок до 10 ч. на 23 август. В противен случай ще се пристъпи към принудително изпълнение, за което е назначена и нарочна комисия.

Заповедта е изпратена на ползвателя на имота, на община Троян, Областната дирекция на МВР – Ловеч, Министерството на земеделието, храните и горите, както и на Централната рибоопазваща организация – Стара Загора, сезирала прокуратурата за нарушението.

Заповедта може да бъде обжалвана пред Административен съд – Ловеч.

Предстоят нови проверки по фактическото състояние на останалите държавни имоти край язовир Сопот и при констатиране на подобни нарушения, ще се пристъпи отново към принудително  премахване на незаконните постройки.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »