Туроператор от Узбекистан представя България на три морета

Туроператор от Узбекистан представя България на три морета
Уточнено е в легенда обаче, че това е територията на страната към 893 г. В цвят са отбелязани и териториите по времето на цар Симеон. Снимка: „Дневник“
A A+ A++ A

Туроператор от Узбекистан рекламира туристически дестинации в България, като представя карта на страната с граници на три морета - Черно, Йонийско и Егейско.

На картата на сайта на „Премиум бизнес травъл“ (Premium business travel) столицата на България е Велики Преслав и изобщо не стават ясни съвременните граници на страната, предаде „Дневник“.

Уточнено е в легенда обаче, че това е територията на страната към 893 г. В цвят са отбелязани и териториите по времето на цар Симеон.

В текстовете на интернет страницата на туроператорите за България се споменава все пак само Черно море, като е уточнено, че по социалистическо време то е било сред топдестинациите за почивка на страните от соцблока.

Изредени са и основните курорти – Албена, Златни пясъци, Слънчев бряг, Созопол, както и спа и зимните курорти.

Посочва се и че след кризата от 90-те години курортите сега са в подем и че в момента се обновява базата за настаняване.

Прави се кратък преглед и на основния поток туристи, които посещават страната.

В данните на Националния статистически институт Узбекистан не присъства като отделна страна и затова не може да се установи дали и колко туристи оттам са посетили България през миналата година. Възможно е те да са включени в графата „други страни“.

#Велики Преслав #Слънчев бряг #Златни пясъци #Албена #Йонийско море #Егейско море #Черно море #България #Узбекистан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"