Французите могат да посещават кина, музеи и мачове само, ако са ваксинирани

Французите могат да посещават кина, музеи и мачове само, ако са ваксинирани
A A+ A++ A

Заради увеличаващия се брой заразени с COVID-19 мерките във Франция се затягат. За да отидат на кино, да разгледат музей или да посетят спортна проява, французите трябва вече да представят документ, че са ваксинирани, или отрицателен тест. Междувременно броят на заразените в страната експлозивно расте заради по-заразния вариант Делта.

С 18 000 нови инфектирани за денонощие "имаме увеличено със 150 процента разпространение на вируса на седмична база - такова нещо никога не сме наблюдавали, нито при първоначалния щам на коронавируса, нито при британския, южноафриканския или бразилския му вариант", предупреди здравният министър Оливие Веран.

Правителството говори без колебание за "четвърта вълна", а носенето на маски навън се завръща в редица туристически зони, където епидемията се разпалва отново.

Разширяването на списъка с обекти, изискващи санитарен пропуск, предизвика засилено търсене на ваксини, но и попари надеждите на културните среди, свързани с трудното възстановяване на сектора след месеци затваряне заради пандемията.

С оглед новите забрани Айфеловата кула, един от най-популярните обекти в света, предвижда антигенни тестове за всички посетители без санитарен пропуск (безплатни за французите, платени за чужденците). 

От началото на август се разширява и обхватът на местата, където ще се представя санитарен пропуск - добавят се кафета, ресторанти и влакове.

Очаква се до края на седмицата текстът да бъде гласуван в парламента.

#коронавирус #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »