Жълт код за опасно време е обявен в 7 области на страната

Жълт код за опасно време е обявен в 7 области на страната
A A+ A++ A
Преди обяд над Западна България ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, на места с гръмотевици, има условия и за градушки. По-интензивни ще са явленията на места северозападните райони. Жълт код за опасно време е обявен в 7 области на страната - Видин, Монтана, Враца, София област, София, Перник и Кюстендил. Това сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над източната половина от страната ще е предимно слънчево, в сутрешните часове с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 30 и 35 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 28-30 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 23 градуса, на 2000 метра - около 17 градуса.

През следващите дни ще има и слънчеви часове, но ще се развива купесто-дъждовна облачност и във вторник в Северна и Западна България, а в сряда главно в Източна ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, в отделни райони и градушки. Вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад, в сряда ще се усили до умерен.

Температурите ще се понижават, в сряда максималните ще са между 29 и 34 градуса.
 

#слънце #гръмотевици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »