Гришо стартира с трудна победа в Тайланд

Гришо стартира с трудна победа в Тайланд
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Григор Димитров изненадващо трудно преодоля първия кръг на турнира в Банкок с награден фонд 551 000 долара.

Най-добрият български тенисист се нуждаеше от повече от два часа, за да победи 239-ия в света тайванец Цун-Хуа Ян с 6:3, 3:6, 7:6 (7), предаде бТВ.

Хасковлията показа доста брак в играта си, но все пак успя да започне добре и след пробив в 8-ия гейм поведе с 5:3 в първия сет, който след това бе затворен с 6:3.

Във втората част ролите се размениха. Ян взе подаването на българина в 6-ия гейм и резултатът стана 4:2, а след това азиатецът спечели с 6:3.

В решителния трети сет двамата тенисисти спечелиха всичките си сервис геймове и се стигна до тайбрек. Той бе изключително оспорван.

Тайванецът поведе с 3:0, но Димитров изравни и в крайна сметка го спечели с 9:7. При 6:5 Ян имаше мачбол, който бе спасен.

За победата и участието си във втория кръг българинът заслужи 20 точки за световната ранглиста и 9525 долара от наградния фонд.

Следващият съперник на Григор  Димитров ще бъде поставения под номер 2 Ришар Гаске, който пропусна 1-вия кръг.

Двамата играха тази година един срещу друг на Ролан Гарос, където французинът спечели с 3:1 сета.

Гришо участва и в надпреварата на двойки. В сряда, заедно с партньора си Бърнард Томич (Австралия), ще се изправи срещу Кристофър Кас (Германия)/Виктор Троицки (Сърбия).

В тайландската столица Димитров се радваше и на солидна подкрепа от фенки на трибуните, които бяха облекли фланелки с надпис „Хайде, Гриша".

Той е добре познат в страната, след като в предишни години там спечели турнири от сериите „Чаланджър" и дори имаше прояви по медиите като муай тай боец.

#Григор Димитров #Банкок #Тайланд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"