Никола Дърпатов с анализ за Novinite.bg: ЦСКА най-сетне е готов да детронира Лудогорец на Кирчо

Никола Дърпатов с анализ за Novinite.bg: ЦСКА най-сетне е готов да детронира Лудогорец на Кирчо
A A+ A++ A

Един от най-изестните фенове на ЦСКА - Никола Дърпатов, винаги е изразявал мнението си за случващото се в Борисовата градина открито. Точно това е причината стената на Дърпатов във Фейсбук от години да е най-харесваната, що сe отнася до "червената" общност. Никола е редовен анализатор на Novinite.bg, така че току преди официалния старт на новия сезин му даваме трибуна:

Изминалата година бе изключително знакова за ЦСКА. Не толкова заради спечелената купа и пробивът в Европа, въпреки че те са изключително важни. Много по-важното бе, че клубът за първи път в своята история стана работещо предприятие и в момента е в състояние да си плаща сам сметките.

През 2015 година много хора, включително и аз, се издразниха на репликата на Петър Манджуков, че "предприятието трябва да мине през фалит". В ретроспекция и като махнем емоциите трябва да се признае, че Манджуков в икономически смисъл беше напълно прав. Колкото и да е неприятно от фенска гледна точка модерните клубове са и икономически предприятия, а пред 2015 година ЦСКА не беше такова. През 2021 година обаче е!

Междудругото това бе и едно от обещанията на Гриша Ганчев към феновете преди години: ЦСКА да не зависи от своя собственик, който и да е той. Икономиката си е икономика, но все пак преди всичко ЦСКА е футболен клуб и като такъв трябва да гони своите исторически цели. В интерес на истината тази година предпоставките за дългоочаквания пробив като че ли са налице.

През лятото клубът се раздели предимно с вече излишни състезатели. За Тиаго Родригес трябва специално да се отбележи, че той действително има уникални качества, но и уникалната способност да ги показва само в определени моменти. Все пак на неговата позиция клуба има Варела и новото попълнение Хамза Читакович, който ако покаже формата си от миналия сезон определено ще радва феновете.

За момента армейският тим е добре комплектован и с очакваните още две попълнения би трябвало да добие завършен вид за предстоящите изпитания на вътрешния и международния фронт. Като че ли единственият по-сериозен проблем пред Любо Пенев за момента са многобройните контузии на ключови състезатели и обстоятелството, че Джорди Кайседо така и не води подготовка с отбора заради участието си на Копа Америка. 

В крайна сметка обаче контузените ще са на линия още за старта на шампионата, а и трябва да се отбележи, че за разлика от други години треньорът има по няколко различни опции за повечето постове. А това е особено важно, защото ЦСКА ще трябва да играе поне известно време на два фронта. Ситуацията в Европа е такава, че има предпоставки за затвърждаване на миналогодишните постижения. Момчетата на Любо Пенев ще са поставени във всички кръгове на Лига на конференциите без плейофите, а това значи че съперниците ще са в графата "възможни".

В същото време обаче предстои и доста трудна програма на старта на първенството в България. В първите три кръга ЦСКА ще играе срещу миналогодишния си опонент от първия кръг, Арда и Лугодорец. Все трудни мачове. Те обаче трябва да бъдат взети ако ще се гони голямата цел - да се детронира най-сетне клубът на Кирчо Домусчиев.

А преди всичко това е и мачът за Суперкупата утре. Вярно е, че той е предимно за престиж, но с оглед на съперника и той влиза в графата "задължителни".

#Никола Дърпатов #ЦСКА #анализ #Лудогорец #Кирил Домусчиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »