215488 статии       |       465 интервюта       |       1538 снимки       |       38125 абоната       |      
USD 1.84913| EUR 1.95583| GBP 2.30586|
In English На русском

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   КоронавирусИзбори 2 в 1Конфликтът Русия-НАТО

Размер на шрифта:   

Вижте какви са алтернативните маршрути, за да избегнете тапите, ако пътувате към Южното Черноморие

16 юли 2021, петък / 16:00; Коментари: 0
Send to Kindle
Вижте какви са алтернативните маршрути, за да избегнете тапите, ако пътувате към Южното Черноморие

Новите рестрикции от страна на Гърция за влизане на нейна територия означават само едно - ще сензасили поне тройно трафикът към Черноморието, особено към Южното. Днес, утре и в неделя докъм 20 часа вечерта, когато уикенд туристите се изтеглят към вътрешността на страната, ще е ад, предупреждават от ОДМВР. Въпреки че сме в разгара на сезона, продължават и пътните ремонти на места, което допълнително ще натовари движението. А и малък инцидент може напълно да парализира трафика.

Къде се извършват строителни дейности и кои алтернативни пътища да изберем, за да избегнем кошмарните задръствания и в какво състояние са обходните маршрути.

Започваме от АМ „Тракия“: Както знаете, от края на миналата година се извършва основна реконструкция на 50-километров участъка между Чирпан и Стара Загора в двете посоки. Пътят бе затворен, а алтернативен маршрут е стария път между двата града. За щастие, от днес – 16 юли, петък – часове преди голямото пътуване към морето, ремонтираният участък в посока Бургас е пуснат в движение. Шофьорите ще пътуват безпроблемно към Южното Черноморие, но не и обратно към София. Поне още една седмица, ако от Агенция „Пътна инфраструктура“ си спазят обещанието. От АПИ се ангажираха другия петък движението да се отблокира и към столицата. 

Докато по АМ „Тракия“ картината в посока Бургас се нормализира, на  изхода на аутобана или при входа на Бургас се очертава инфарктно. Строежът на Северния обход на областния град налага ограничаване на движението и в двете посоки.Движението се осъществява двупосочно в платното за движение с посока към кръговия пътен възел Университет "Проф. д-р Асен Златаров". Това ограничение причинява адско задръстване и на влезае и на излизане от града между кв.Ветрен и кръговото при OMV. Най-тежко ще е в петък следобед, неделя вечерта, както и в понеделник сутрин.

Ако искате да избегнете кошмарния трафик, предлагаме  алтернативни маршрути.

За курорти на юг от Бургас: АМ „Тракия“-пътен възел „Българово“-Камено-Братово-кв Горно Езерово-жк Меден рудник“-пътен възел „Юг“ на изхода на Бургас и оттам в посока Созопол, Приморско, Царево. Уточняваме, че обходният маршрут през кв. Горно Езерово не е в добро състояние. Но ако на входа на Бургас има голямо задръстване, ще ви спести много чакане в тапа..   

За Слънчев бряг: АМ „Тракия“-пътен възел „Българово“-Миролюбово-Каблешково-Слънчев бряг. Уточняваме, че това е обходен маршрут и пътувайки по него, вие не се включвате към новия четирилентов път Бургас-Слънчев бряг. Пътят е двулентов, състоянието му е добро, а трафикът е спокоен. 

Основният път Бургас-Царево, който минава покрай  Созопол и Приморско, ще е много натоварен!  Въпреки че до Созопол е четирилентов, участъкът няма да може да поеме хилядите пътуващи коли. Особено в неделя вечер в посока Бургас ще се образуват километрични задръствания. 

Ако отивате на почивка в курорт около и на юг от Приморско, изберете този маршрут: Бургас-отбивката за парк Росенец-с. Росен-с.Веселие-с. Ясна поляна-Приморско. 

Към същия маршрут има и още едно включване, което ще удължи пътя ви с около 15 км: Движете се в посока Бургас-Маринка-Малко Търново и преди с. Крушевец отбийте вляво в посока с. Ясна поляна. Има табели и няма как да се объркате. Пътят е двулентов, но в добро състояние.

За Созопол единствената алтернатива е вътрешният стар път, който се движи успоредно на основния, но той е много разбит, не си правете експерименти. За любителите на офроуда в района: Парк Росенец-Черноморец-Созопол. Не се препоръчва за преминаване, освен ако не е при крайна необходимост.

ђеклама:
Разпечатай | Изпрати
» Напиши статия и ти
Още по темата:
Тагове:
Реклама:
Реклама: