Вижте какви са алтернативните маршрути, за да избегнете тапите, ако пътувате към Южното Черноморие

Вижте какви са алтернативните маршрути, за да избегнете тапите, ако пътувате към Южното Черноморие
A A+ A++ A

Новите рестрикции от страна на Гърция за влизане на нейна територия означават само едно - ще сензасили поне тройно трафикът към Черноморието, особено към Южното. Днес, утре и в неделя докъм 20 часа вечерта, когато уикенд туристите се изтеглят към вътрешността на страната, ще е ад, предупреждават от ОДМВР. Въпреки че сме в разгара на сезона, продължават и пътните ремонти на места, което допълнително ще натовари движението. А и малък инцидент може напълно да парализира трафика.

Къде се извършват строителни дейности и кои алтернативни пътища да изберем, за да избегнем кошмарните задръствания и в какво състояние са обходните маршрути.

Започваме от АМ „Тракия“: Както знаете, от края на миналата година се извършва основна реконструкция на 50-километров участъка между Чирпан и Стара Загора в двете посоки. Пътят бе затворен, а алтернативен маршрут е стария път между двата града. За щастие, от днес – 16 юли, петък – часове преди голямото пътуване към морето, ремонтираният участък в посока Бургас е пуснат в движение. Шофьорите ще пътуват безпроблемно към Южното Черноморие, но не и обратно към София. Поне още една седмица, ако от Агенция „Пътна инфраструктура“ си спазят обещанието. От АПИ се ангажираха другия петък движението да се отблокира и към столицата. 

Докато по АМ „Тракия“ картината в посока Бургас се нормализира, на  изхода на аутобана или при входа на Бургас се очертава инфарктно. Строежът на Северния обход на областния град налага ограничаване на движението и в двете посоки.Движението се осъществява двупосочно в платното за движение с посока към кръговия пътен възел Университет "Проф. д-р Асен Златаров". Това ограничение причинява адско задръстване и на влезае и на излизане от града между кв.Ветрен и кръговото при OMV. Най-тежко ще е в петък следобед, неделя вечерта, както и в понеделник сутрин.

Ако искате да избегнете кошмарния трафик, предлагаме  алтернативни маршрути.

За курорти на юг от Бургас: АМ „Тракия“-пътен възел „Българово“-Камено-Братово-кв Горно Езерово-жк Меден рудник“-пътен възел „Юг“ на изхода на Бургас и оттам в посока Созопол, Приморско, Царево. Уточняваме, че обходният маршрут през кв. Горно Езерово не е в добро състояние. Но ако на входа на Бургас има голямо задръстване, ще ви спести много чакане в тапа..   

За Слънчев бряг: АМ „Тракия“-пътен възел „Българово“-Миролюбово-Каблешково-Слънчев бряг. Уточняваме, че това е обходен маршрут и пътувайки по него, вие не се включвате към новия четирилентов път Бургас-Слънчев бряг. Пътят е двулентов, състоянието му е добро, а трафикът е спокоен. 

Основният път Бургас-Царево, който минава покрай  Созопол и Приморско, ще е много натоварен!  Въпреки че до Созопол е четирилентов, участъкът няма да може да поеме хилядите пътуващи коли. Особено в неделя вечер в посока Бургас ще се образуват километрични задръствания. 

Ако отивате на почивка в курорт около и на юг от Приморско, изберете този маршрут: Бургас-отбивката за парк Росенец-с. Росен-с.Веселие-с. Ясна поляна-Приморско. 

Към същия маршрут има и още едно включване, което ще удължи пътя ви с около 15 км: Движете се в посока Бургас-Маринка-Малко Търново и преди с. Крушевец отбийте вляво в посока с. Ясна поляна. Има табели и няма как да се объркате. Пътят е двулентов, но в добро състояние.

За Созопол единствената алтернатива е вътрешният стар път, който се движи успоредно на основния, но той е много разбит, не си правете експерименти. За любителите на офроуда в района: Парк Росенец-Черноморец-Созопол. Не се препоръчва за преминаване, освен ако не е при крайна необходимост.

#Черноморие #пътуване #задръствания #тапи #алтернативни маршрути

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"