Павел Колев официално напусна Левски, в понеделник "сините" му слагат заместник

Павел Колев официално напусна Левски, в понеделник "сините" му слагат заместник
A A+ A++ A

Противоречивата фигура Павел Колев обяви, че напуска поста си като изпълнителен директор на Левски. В понеделник „сините“ ще обявят кой изпълнява временно длъжността до 31 август, когато трябва да се проведе Общото събрание. Колев сподели, че наследникът му е член на Управителния съвет, а най-лошото е зад гърба на Левски. Според него клубът ще се завърне на върха, но първо трябва да премине през период на стабилизация.

„Обсъдихме дневния ред на Общото събрание и текста на поканата, която трябва да входираме. Решихме, че Общото събрания на Левски ще е 31 август от 11:00 часа в Сектор А на „Георги Аспарухов“ на паркинга на втория етаж. Резервна дата 16 септември в случая, че не се събере кворум. До 31 август решихме кой ще изпълнява длъжността изпълнителен директор. Както знаете моето 6-месечно предизвестие изтече. Очаква се аз да бъде отписан утре от Търговския регистър. В понеделник ще знаете името на временно изпълняващия длъжността. Той ще един от членовете на УС. Това е решение до 31 август, когато ще се очаква да има промени в състава“, започна Павел Колев.

„Ако ме питате за лично мнение, Константин Баждеков е най-подготвеният. Аз поемам ангажимент да остана, да помагам до Общото събрание. Който и да е избраният от моите колеги, ще може да разчита на моето съдействие. Ще осъществим плавен преход“, добави той.

„На Общото събрание ще има със сигурност точка в дневния ред за промяна в Устава. „Тръст Синя България“ внесе проект за дневен ред на Общото събрание. Той беше приет от Надзорния съвет. Промените в Устава основно засягат клубната идентичност на Левски, която е описана подробно и дават форма на гаранция, че името, стадиона на клуба не могат да бъдат промени лесно, само с мнозинство 9/10“, разкри Колев. 

„Аз имам равносметка за себе си. Мога да ви кажа, че тези две години и половина ги броя за 20 трудов стаж. Случиха се неочаквани неща, настъпиха турбулентни времена. Имам предвид промяната в собствеността, пандемията, драматичните дни на май месец 2020 година. Трябваше в движение да решаваме проблемите. Най-важното е, че Левски го има. Истинско чудо е. Всички знаем на какво се дължи. Това е клуб, който има уникална идентичност и няма аналог в България. Най-важното е, че най-лошото е зад гърба ни. Не означава, че Левски ще започне да се бори за отличия, но след период на стабилизация Левски ще се върне в челото на класирането. Клубът притежава неизчерпаем вътрешен ресурс, това му е най-голямото богатство“.

„Има разговори, със спонсори, някой са вече конкретни. През последната година работихме в две посоки - търсихме инвеститор за клуба и две партньорства. Ако трябва да поставяме оценка на оперативното ръководство, тя не трябва да е повече от среден 3. Чисто административно Левски няма капацитет. Нямаме „Sales and Sponsorships” отдел, който да осъществява контактите с фирми и да търси адекватно сътрудничество. Един огромен обем от работа беше извършен. Благодаря на всички колеги, няма да ги изброявам поименно. Направихме доста презентации, доста ценови листи, които не бяха правени до този момент. Имаме вече и нови канали, апликация. Скоро се надяваме третата генерация на тази апликация да заживее. Тръгнахме към дигитализация. Това е бъдещето на Левски. Клубът най-сетне разполага с базата данни на всички свои привърженици, за да добавя стойност към това, което има. Феновете са готови да помагат финансово, не само от трибуните“.

„Спокоен съм. Най-лошото мина. Оттук нататък трябва много работа. Тя трябва да се осъществява от хора, които си взимат редовно заплатата. Трябват нови попълнения в администрацията, за да реализира търговския потенциал, който има марката Левски“, каза още той.

#Павел Колев #Левски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »