Костов: Партията на Кунева не е дясна, а популистка

Костов: Партията на Кунева не е дясна, а популистка
Политикът определи като безпочвено и несериозно твърдението на президента Росен Плевнелиев, че приватизацията в България е извършена най-лошо от цяла Европа. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на „Демократи за силна България“ Иван Костов определи „Движение България за гражданите“ като центристка и популистка партия, но не и дясна.

Даниел Вълчев и Меглена Кунева не могат да кажат, че няма да участват в коалиция с БСП и ДПС на Доган, защото вече са били в такава в качеството си на ключови фигури в управлението на Тройната коалиция, аргументира се Костов, цитиран от Дарик.

За ДСБ коалиция с ДПС и БСП е невъзможна, посочи Костов. Той за пореден път поиска чрез законодателни промени да се ограничи изборният туризъм и да се дадат гаранции за честни и прозрачни избори.

Политикът определи като безпочвено и несериозно твърдението на президента Росен Плевнелиев, че приватизацията в България е извършена най-лошо от цяла Европа.

„По този начин Плевнелиев реабилитира режима на Живков. Излиза, че той е оставил нещо, което е струвало 30 милиарда евро, а не фалирала държава. Държавата никога не е продавала активи в приватизацията. Тя е продавала предприятия, а те имат активи и пасиви. А пасивите са гигантски. Предприятия, чиято собственост е превърната в пасив, не могат да се продадат за 30 милиарда евро по никакъв начин“, обясни Иван Костов.

В отговор на журналистически въпрос дали би честитил именния ден на лидера на БСП Сергей Станишев, той отговори: „Това сигурно е по православния календар. Ами, не е негов празник, в това съм убеден. Той е светски човек, те са далеч от тези работи“.

#Европа #България #Иван Костов #Демократи за силна България #ДСБ #Меглена Кунева #Движение България за гражданите #Даниел Вълчев #БСП #ДПС #тройната коалиция #Росен Плевнелиев #президент #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"