Борисов обяви, че печели вота

Борисов обяви, че печели вота
A A+ A++ A

С равносметка на изборните резултати започна първото изявление на Бойко Борисов в деня след предсрочния парламентарен вот. Той отчете, че ГЕРБ печели в 16 области, "Има такъв народ” в 8, ДПС - в 5, а "Демократична България" - в две. "Лидерската битка в София печели Бойко Борисов срещу Корнелия Нинова, Христо Иванов, Николай Хаджигенов и всички останали”.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг на партията си.

Той коментира и демографския профил на подкрепилите неговата партия. Той подчерта, че формацията е получила най-голям процент от гласовете на хората с висше и средно образование, както и на работещите. 

Относно вота зад граница, Борисов каза, че от 464 секции в чужбина на изборите на 4 април са гласували 170 000 души. На предсрочния вот обаче са открити 770 секции, а са гласували 140 000 души - или с 30 000 по-малко.

"Много работи правят впечатление. Аз предупредих за чужбина, че безобразията там са чудовищни”, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Той засегна и проектокабинета, представен днес от Слави Трифонов. Според експремиера "връщането на кадри на НДСВ не е случайно”. "Това са икономически кръгове, които стоят зад тях. Знам ги и затова ми е малко тъжно”, каза лидерът на ГЕРБ. Но подчерта, че винаги е поддържал добри отношения с поканения за премиер в евентуално правителство на ИТН - Николай Василев. "Той е разумен. Помня го още, когато бях дете и марширувах по плаца. И викам: "Браво, браво” - това са новите лица”, каза Борисов.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"