Избиратели с маски гласували с чужди лични карти в Самоков и Симитли

Избиратели с маски гласували с чужди лични карти в Самоков и Симитли
A A+ A++ A
Сигнали за гласуване с чужди лични карти е получила полицията от няколко града, предаде БНТ. Сред градовете са Симитли и Самоков.

В МВР е постъпила информация, че лица с предпазни маски са представяли документи за самоличност на други хора и са били допуснати да гласуват. Сигналите ще бъдат предадени на ЦИК.

Бащата на кандидат за народен представител от "Има такъв народ", е назначен за член на Секционна избирателна комисия в Кресна, сигнализират в жалба до Районна избирателна комисия-Благоевград от ГЕРБ-Кресна. Според сигнала до Районна избирателна комисия в Благоевград има наличие на несъвместимост, което е в разрез с чл. 96 от ИК, посочват бившите управляващи.

37-годишен жител на село Капитан Петко е задържан в полицейското управление в Шумен за хулиганство, съобщи БНР. Той се скарал с член на секционната комисия и го шамаросал. Наоколо други избиратели обсъждали шумно гласуването - двамата се спречкали кой има право да им обяснява как да се държат. Нападателят си тръгнал, а по-късно бил задържан. Но полицията успокои, че въпреки всичко му осигурила възможност да гласува.

 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »