НА ЖИВО Време е за големия финал на Евро 2020 - Италия-Англия на Уембли

НА ЖИВО Време е за големия финал на Евро 2020 - Италия-Англия на Уембли
A A+ A++ A

- Постна продукция от двата тима в продълженията. Нищо не беше предприето от тях, защото не им се рискуваше. Така за втори път в историята дузпи ще решат победителя в Европейско първенство!

- КРАЙ НА СРЕЩАТА, ПОНЕ В РЕДОВНОТО Й ВРЕМЕ - 1:1. СЕГА СЛЕДВАТ 2 ПРОДЪЛЖЕНИЯ ПО 15 МИНУТИ!

- Италия овладя изцяло инициативата след своя гол. Англия игаре доста страхливо. 

- Гол за Англия в 67-ата минута - 1:1! Бонучи заби поапдението! Ветеранът бе най-съобразителен след корнер и разбъркване. Защитникът на Италия с еоказа най-добре позициониран след удар на негов съотборник с глава в гредата и с добавка намери мрежата, за да хвърли в екстаз малкото, но горещи тифози на Уембли!

- Англия отвърна с опасен изстрел с глава на Джон Стоунс.

- Федерико Киеза е най-силният играч на Италия. В 62-ата минута той нахлу на скорост в наказателното поле на Англия стреля много точни и силно, но вратарят на Евертън Джордан Пикфорд за пръв път се намеси. И то как! Спаси домакините от сигурен гол.

- Италия се опитва да отвърне с по-смислени и агресивни атаки, но удрят на камък.

- Начало на втората част!

- КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ! АНГЛИЯ ВОДИ С 1:0 С РАННИЯ ГОЛ НА ИГРАЧА НА МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД ЛЮК ШОУ. ИТАЛИЯ ТАКА И НЕ СЪУМЯ ДА ПОКАЖЕ НЕЩО ИНТЕРЕСНО. МАЧЪТ НЕ Е ОСОБЕНО ВПЕЧАТЛЯВАЩ, НО ГОЛЕМИЯТ ЗАЛОГ ОБУСЛАВЯ ТОВА. СЪС СИГУРНОСТ НИ ОЧАКВА ПО-ИНТЕРЕСНО ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ.

- Анлия дръпна газта и дебне за грешки на италианците, които владеят топката, но така и нямат идеи как да преодолеят зашитния вал на островитяните. Само един удар има Англия в мача, но точно той към момента прави разликата.

- Първата възможност за Италия дойде едва 10 минути преди края на първата част. тя бе изцяло изработена от Киеза. Младият играч на Ювентус отне топка в центъра, после предодоля технично противник, слаломира между няколко футболисти на Англия и от около 22-23 метра стреля по земята много опасно. Топката мина на сантиметри от страничния стълб на Пикфорд, който само изгледа безпомощно ситуацията.

- Определено Скуадра Адзура е в шок след ранното попадение, което инкасира на Уембли. Тимът на Манчини е смутен и прави постоянни грешки. Няма и помен от спокойната и разнообразна игра на Италия, която доскорто демонстрираше непобедният в 33 поредни мача отбор От друга страна Трите лъва опитват да натискат и да вкарат втори гол, който сериозно да наклони везните в тяхна полза. Правят го обаче внимателно и предимно се стремят в защита да не дават пространства на техничните гости.

- Взривно начало - Англия поведе след 117 секунди игра. Люк Шоу се включи в контра за Трите лъва, остана непокрит на задна греда и успя на хване чудесно на ждроб с лечачката топката, която бе майсторски центрирана от Трипиър.

- Химните бяха изпълнени, сега ида ред за голямото шоу!

- Трофеят "Анри Делоне", носещ името на човека, чиято идея дава начало на европейските първенства, е изнесен празнично на терена на "Уембли". Стадионът е врящ котел, естествено - с преимущество в полза на английските фенове.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Настъпи големият ден, в който Европа ще има своя нов футболен властелин. Довечера ще бъде определен носителя на трофея от 16-ото издание на на шампионата на Стария континент. За големия приз ще спорят Италия и Англия от 22.00 часа на митичния стадион "Уембли" в Лондон.

Novinite.bg ще проследи всичко най-интересно в мача - гледайте ТУК

Букмейкърите дават почти изравнени шансове на двата отбора за триумф. Лек фаворит е домакинът Англия. За Трите лъва осредненият коефициент е 2.6, ставката за Скуадрата е 3.1, а равният се котира с 2.9.

Интересно е, че тези две големи футболни сили имат общо един трофей от Европейско първенство. Той е в актива на Италия след успех през 1968 във финала с Югославия.

Така тази вечер ще проследим дали апенинците ще се изравнят с Франция по брой титли или Англия ще запише името си в историята и ще стане единадесетият различен шампион.

След излизането от групите италианците трябваше да преодолеят първо Австрия, а след това Белгия, за да стигнат до полуфинала преди няклко дни с Испания.

Срещата бе решена след изпълнение на дузпи, тъй като редовното време и продълженията завършиха при резултат 1:1. Дани Олмо и Алваро Мората бяха грешниците за Испания и така Италия достигна до финал.

Англия пък бе по-добрият отбор срещу Германия и Украйна, като срещу тях продължи с отличните изяви в защита. Големите трудности за "трите лъва" бяха на полуфинала с Дания.

До 80 минута на двубоя събитията на терена бяха абсолютно равностойни, но след това Кяер и компания видимо се измориха и отстъпиха в продълженията след спорна дузпа.

Последният официален двубой между двата тима бе на Световното първенство през 2014 година, когато те попаднаха в една група. Италия печели срещата с 1:2, но интересното е, че двата отбора напускат големия форум, а напред към финалите продължават Коста Рика и Уругвай.

Извън сметките на селекционера на Скуадра адзура Роберто Манчини за предстоящата среща са Алесандро Флоренци и Леонардо Спинацола.

Гарет Саутгейт пък няма да разчита на един от ценните футболисти в състава Фил Фодън. Англичаните обаче ще имат мощната подкрепа на 12-ия си играч - публиката на "Уембли".

Любопитна е статистиката, че последният домакин спечелил Европейско първенство е Франция през далечната 1984-та година. Това са поредни цифри срещу "трите лъва", стадион "Уембли" ще е зад своя отбор.

ГЛЕДАЙТЕ СБЛЪСЪКА ТУК И ТУК

#Италия #Англия #Евро 2020 #На живо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »