Европейското няма да изведе ресторантьорите на печалба, категоричен е Емил Коларов

Европейското няма да изведе ресторантьорите на печалба, категоричен е Емил Коларов
A A+ A++ A

Ресторантьорският бранш няма да се върне на печалба заради европейското първенство по футбол, въпреки че много привърженици избраха да гледат мачовете в заведение. Това каза за БНР Емил Коларов -  председател на Сдружението на заведенията у нас.

Според него ударът от пандемията няма как да бъде заличен за месец.

Въпреки че голям футболен шампионат винаги е възможност за привличане на повече клиенти в заведенията, не всички собственици са имали ресурс да инвестират, за да подготвят условията за излъчване на мачовете, коментира пред БНР председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов:

"Мачовете, които се излъчваха в по-подходящото и нормално време, на някои места събираха може би повече клиенти, отколкото иначе биха събрали, но да кажем, че това по някакъв начин е спасило бизнеса на някой… Може би е намалило от загубите" ,заяви Коларов.

Той призова за ускорена ваксинация срещу Covid-19, а на хората, които не желаят да се имунизират срещу коронавирус, без да има уважителна медицинска причина, а с мотива, че им се нарушават правата, ресторантьорът каза:

"На нас също ни нарушават правата на труд, само че кой го интересува? Той казва:"Аз няма да се ваксинирам. Да става каквото иска", ама ни затварят нас".

Коларов бе категоричен, че заведенията ще са първите обекти, които биха попаднали в нови ограничения при ръст на заболеваемостта от Covid-19, но предупреди, че този път браншът няма да позволи да търпи последиците от невъзможността да се овладее пандемията.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »