Играчите на Англия даряват премиите си, ако спечелят Евро 2020

Играчите на Англия даряват премиите си, ако спечелят Евро 2020
A A+ A++ A

Футболистите на английския национален отбор са взели благородното решение да дарят всичките си бонуси, които ще получат, ако спечелят УЕФА Евро 2020.

"Трите лъва" се класираха за финал на голям футболен форум за първи път от 55 години насам и в неделя ще се дадат всичко от себе си, за да победят Италия на "Уембли" и да завоюват първа европейска титла в историята си.

В случай, че съставът на Гарет Саутгейт победи "Скуадра адзура" във финалния сблъсък, то Футболната асоциация на Англия ще получи общо около 24 милиона паунда, като 40% от тази сума (или 9.5 милиона паунда) ще отиде за играчите.

Футболистите на "Трите лъва" вече са се разбрали да дарят въпросната сума на Националната здравна служба (НЗС), чиито служители изнесоха тежестта на пандемията в последната година и половина.

Капитаните на Ливърпул и Манчестър Юнайтед – Джордан Хендерсън и Хари Магуайър, бяха сред инициаторите за организиране на кампания в помощ на НЗС още през миналия май, когато обединиха футболистите от Висшата лига около тази кауза.

#Англия #Евро 2020

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »