Ето кого ще сложи Слави Трифонов за премиер на България - изборът е изненадващ

Ето кого ще сложи Слави Трифонов за премиер на България - изборът е изненадващ
A A+ A++ A

Николай Василев е фаворитът на Слави Трифонов за премиер. Миналата седмица Василев изявил готовност и да е вътрешен министър или министър на икономиката, съобщава "Труд". Николай Василев е отказал коментар пред медията.

„Решил съм да не коментирам. Нека се изявяват политиците сега“, е лаконичният отговор Василев и спря да реагира след въпроса дали е готов да оглави правителство на партията на Слави.

Николай Василев бе начело на няколко министерства в правителството на НДСВ и на тройната коалиция. Той бе вицепремиер и министър на икономиката (2001-2003 г.), зам. министър-председател и министър на транспорта и съобщенията (2003-2005 г.) и министър на държавната администрация и административната реформа (2005-2009 г.).

Припомняме, че в интервю за „Монд“ Слави Трифонов за първи път говори по темата бъдещ премиер на България. По думите му бъдещия премиер трябва да е с профил, различен от неговия. Трябва да е някой, който е учил, говори чужди езици и достойно представя България и уточнява, че имам предвид едно име. Николай Василев напълно отговаря на характеристиките, дадени от Трифонов. Освен това е приемлива фигура за голяма част от партиите в политическия спектър.

#Слави Трифонов #Николай Василев #ИТН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »