Срещу 4,6 млн. евро „Риск Инженеринг“ модернизира „Мини Марица-изток“

Срещу 4,6 млн. евро „Риск Инженеринг“ модернизира „Мини Марица-изток“
„Риск Инженеринг“ ще подобри енергийната ефективност на тежкото минно оборудване в „Мини Марица-изток“ срещу 4,6 млн. евро. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Риск Инженеринг“ ще подобри енергийната ефективност на тежкото минно оборудване в „Мини Марица-изток“ срещу 4,6 млн. евро, съобщиха от въгледобивното дружество.

Тръжната процедура за избор на изпълнител бе проведена от отдел „Международни програми и проекти“ в дружеството съгласно правилата на Европейската банка за възстановяване и развитие.

Изпълнителят „Риск Инженеринг“ ще разполага със 104 календарни седмици (2 години) за изграждане на информационни системи в онлайн режим за оптимално натоварване и управление на лентовите системи и багерите, проектиране, доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на система за енергиен мениджмънт и дистанционно отчитане на електромерите и устройствата за анализ на качеството на ел. енергията.

Този проект е вторият от трите проекта по Споразумението за безвъзмездна помощ, сключено на 25 юни 2009 г. с Международния фонд за подкрепа на извеждането от експлоатация на АЕЦ „Козлодуй“ (KIDSF).

Общата стойността на споразумението възлиза на 21,5 милиона евро, от които безвъзмездно „Мини Марица-изток“ ще получи 15 милиона - 70%.

Останалите 30% от финансовите средства ще бъдат под формата на съфинансиране на проекта.

#АЕЦ „Козлодуй“ #електромери #дистанционно отчитане #ЕБВР #Европейска банка за възстановяване и развитие #„Мини Марица-изток“ #енергийна ефективност #„Риск Инженеринг“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"