Александровска болница: Готвим се за нова вълна

Александровска болница: Готвим се за нова вълна
A A+ A++ A

Подготвяме се за нова евентуална вълна на коронавируса. Това е приоритет на новото ръководство на Александровска болница, заяви директорът д-р Атанас Атанасов. 

"Информацията, която имам за болницата е от отчетите, публикувани на сайта на министеството на здравеопазването. Информацията за проведениете или непроведените заседания на директорите е тази, която е известна в публичното пространство. В справките, публикувани за болницата, се вижда, че тези 68 млн. лв. касаят общата загуба с натрупване в годините. Тоест когато обсъждаме финансовото положение, трябва да правим рализлика между някои понятия като обща и текуща загуба. Тук става въпрос за загуба с натрупване за 67,9 млн. лв. при капитал на дружеството 70 млн. лв., което говори, че има една тенденция към декапитализация. Но това не е най-страшното", каза още той пред БТВ.

Атансов заяви, че на този етап не може да каже дали има нарушения в лечебното заведение. 

"За да се състави план за изчистването на задълженията, първо трябва да се състави план за причините за тяхното натрупване. Ще направим бърза преглед на всички договори, подписвани с различни доставчици. Ще видим как могат да се предоговорят различните задължения и ще си поставим цели с конкретни лица от ръководтсвото. Цели, които да бъдат в посока бързо възстановяване на състоянието на болницата", допълни д-р Атанасов. Той потвърди, че има противоречия между различни групи от работещите в лечебното заведение, но добави, че според него това е нормално.

Д-р Атанасов заяви, че е възможно да промени някои екипи в болницата. "Всички решени е бъдат вземани съгласувано с началниците на клиники и ръководителите на катедри", каза още директорът.

 

 
 

#болница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници