Жега до обяд и кратък дъжд следобед

Жега до обяд и кратък дъжд следобед
A A+ A++ A

Над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над Източна България, на места с краткотрайни валежи. След обяд и над останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на повече места ще има превалявания, придружени с гръмотевици. Максималните температури ще са от 25-26 градуса в североизточните райони и по Черноморието до 35-36 градуса в крайните югозападни, сочи прогнозата на НИМХ.

По Черноморието ще има по-значителни временни увеличения на облачността и на места ще има краткотрайни валежи, след обяд в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 24-26 градуса. Температурата на морската вода е 22-24 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Преди обяд над източната част от Стара планина ще има по-значителни временни увеличения на облачността, а след обяд над останалите планини ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали, в Родопите и ще прегърми. Ще духа предимно умерен вятър от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 23 градуса, на 2000 метра - около 16 градуса.

През следващите два дни времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност: в петък, главно над планините в Южна България, в събота - в крайните югозападни райони, където са възможни изолирани краткотрайни валежи. Вятърът ще бъде най-често от изток-североизток, до умерен. В петък максималните температури ще бъдат между 31 и 36 градуса, в събота - с 1-2 градуса по-ниски.

#слънце #дъжд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"