Финал-мечта на Копа Америка - Бразилия срещу Аржентина

Финал-мечта на Копа Америка - Бразилия срещу Аржентина
A A+ A++ A

Аржентина е финалист на Копа Америка. „Гаучосите“ победиха Колумбия във втория полуфинален сблъсък след 1:1 в редовното време и 3:2 при последвалите 11-метрови наказателни удари.

Така големият финал между футболните врагове Бразилия и Аржентина няма да остане само блян за феновете по цял свят. Ден по-рано „кариоките“ отстраниха Перу след минимална победа с 1:0.

Дългоочакваният двубой е в 3:00 часа през нощта в събота срещу неделя на „Маракана“, а Аржентина ще се опита да отнеме трофея от настоящия шампион на Копа Америка Бразилия.

Редовните 90 минути не бяха достатъчни за Аржентина и Колумбия да решат спора помежду си и по правилника на Копа Америка директно се премина към изпълнението на дузпи. Гол на Лаутаро Мартинес изведе аржентинците напред още в 7-ата минута, а Луис Диас изравни час игра след началото.

„Гаучосите“ влязоха по-активно в мача и още в 4-тата минута пропуснаха да поведат. Удар с глава на Николас Гонзалес не намери целта.

Само три минути по-късно обаче голът във вратата на Колумбия стана факт. Лионел Меси получи в наказателното поле, умело успя да задържи и комбинира с Лаутаро Мартинес. От чиста позиция нападателят на Интер порази колумбийската врата.

Малко след това дойде и отговорът на Колумбия, но Емилиано Мартинес успя да запази вратата си, отразявайки хубав удар на Хуан Куадрадо от движение.

В 37-ата минута Уилям Бариос нацели гредата, същото стори секунди по-късно и Йери Мина. Малко преди края на първата част и колумбийците извадиха късмет, че не получиха гол. Николаз Гонсалес засече с глава центриране в наказателното поле, но топката бе насочена в обсега на Давид Оспина, който се намеси подобаващо.

Все пак Колумбия продължи своя натиск след почивката и успя да изравни в 61-вата минута. Луис Диас бе изведен с дълго подаване, успя да надбяга защитниците на Аржентина и от малък ъгъл преодоля Мартинес – 1:1.

В 73-тата минута като по чудо Аржентина не си възвърна аванса. Лаутаро Мартинес преодоля Оспина и подаде на Анхел ди Мария, който не успя да се разпише, като топката бе спряна на сантиметри пред голлинията от защитник.

Десет минути преди изтичането на редовното време Лионел Меси бе изведен сам срещу Оспина, но ударът му се отби от гредата.

Така се стигна до дузпи. Точни за Аржентина от бялата точка бяха капитанът Лионел Меси, Паредес и Лаутаро Мартинес. Стражът Емилиано Мартинес обаче се превърна в истински герой, като отрази ударите на Давинсон Санчес, Йери Мина и Едуин Кардона.

#Копа Америка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"