Радев поздрави Байдън за 4 юли с напомняне за падане на визите

Радев поздрави Байдън за 4 юли с напомняне за падане на визите
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев поздрави американския си колега Джо Байдън за националния празник с напомняне за отпадане на визите, с констатации за откриване на нови работни места и с похвала за подкрепата на САЩ за инициативата Три морета.

"Държавният глава Румен Радев изпрати поздравителен адрес до президента на САЩ Джо Байдън по случай Деня на независимостта – 4 юли. Дългогодишното приятелство между България и САЩ има дълбоки корени в споделяните общи ценности – подкрепа на демокрацията, защита на правата на човека, съдействие за мира и сигурността", пише в съобщение на президентският прессекретариат. 

Партньорството между двете страни е силно и с трайна тенденция за задълбочаване и разширяване, подчертава държавният глава като откроява развитието на сътрудничеството в науката и технологиите, както и в търговските, икономически и инвестиционни връзки, които водят до откриване на нови работни места. "Готови сме да продължим съвместната работа и да укрепваме сътрудничеството за включване на България в програмата за безвизово пътуване на САЩ и подписване на двустранна Спогодба за социална сигурност", натъртва президентът Румен Радев.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »