Внезапна визита на Борисов при Ердоган в Истанбул (ВИДЕО)

Внезапна визита на Борисов при Ердоган в Истанбул (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ се появи внезапно при турския президент Реджеп Ердоган. Посещението му не бе предварително съобщено. Срещата се е състояла в Истанбул.

В профила на Борисов във Фейсбук пряко бе излъчено триминутно видео, в което той раболепно благодари на Ердоган, че "се справихме с миграцията и "Балкански поток" направихме, магистралите направихме." Борисов завърши с "благодаря" и се поклони на Ердоган.

От своя страна турският президент заяви, че Турция е страната, която най-добре се справи с миграционната политика. "Тази политика я реализирахме с моя добър приятел и брат Бойко (при тази реплика Борисов се поклони отново). Взаимоотношенията ни бяха в добро състояние. И г-н Борисов представи реалността за миграцията пред ЕС." Пред лидера на ГЕРБ Ердоган декларира, че Турция ще продължи същата миграционна политика към България. "Нашите граници ще продължат да бъдат така пазени". (Борисов се поклони отново.) Ердоган пожела успех на изборите "на моя приятел". От своя страна Борисов декларира, че "българските мюсюлмани са мост на приятелството между двата народа".

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"