Удари часът на истината на Евро 2020! Чакат ни интригуващи четвъртфинали

Удари часът на истината на Евро 2020! Чакат ни интригуващи четвъртфинали
A A+ A++ A

Изхвърлилите големия фаворит Франция швейцарци и оцелелите в хърватския ад насред Копенхаген испанци дават силен старт на четвъртфиналните сблъсъци от Евро 2020. Двубоят между "кръстоносците" и "Ла Фурия роха" е от 19:00 часа българско време на стадион "Крестовски", намиращ се на остров в Санкт Петербург.

Швейцарците, чиито състав е съставен предимно от натурализирани биткаджии, влетяха до тази фаза на турнира с гръм и трясък. Те поразочароваха в груповата фаза и се промъкнаха като трети в група А след една победа, едно равенство и една загуба. После обаче , на осминафиналите, сътвориха велик мач, елиминирайки в драма по Хичкок действащия световен шампион и основен претендент за еврошампион - Франция. Те наваксаха в последните минути изоставане, от 1:3, пропуснаха преди това дузпа, но все пак вкараха срещата в продължения след 3:3 в редовното време. При дузпите бяха безпогрешни и ликуваха с 5:4. Командата на Владимир Петкович накара Швейцария да не спи.

Опонент ще им бъде Испания, в чиито състав за сефте няма нито един игарч на Реал Мадрид. „Ла Фурия Роха“ също влезе лошо в шампионата след две поредни равенства срещу Швеция и Полша в група Е, но разгроми Словакия в последния си мач от груповата фаза. На осминафиналите, подобно на Швейцария, Испания бе въвлечена в драматичен двубой с Хърватия. Иберийците се виждаха сигурни победители в редовното време, но с попадения в самия край Хърватия стигна до продължения след 3:3. Там обаче Луис Енрике и компания вкараха нови два гола, които се оказаха непосилни за „шахматистите“.

Статистиката е доста в полза на иберийския тим. В исторически план двата отбора са се срещили 22 пъти, като Испания има 16 победи, а Швейцария една-единствена, дошла в груповата фаза на Мондиал 2010. Впоследствие „Ла Фурия Роха“ спечели Световното първенство в Южна Африка и няма поражение срещу днешния си съперник. Последният им мач завърши при равенство 1:1, като точни бяха Ремо Фройлер и Жерард Морено, които и сега са в двата състава.

Но както е изестно - традициите са, за да се нарушават...

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ТУК

#Евро 2020

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »