Мошеници укриват ДДС като вкарват евтино "ударени" коли от чужбина, които се оказват нови

Мошеници укриват ДДС като вкарват евтино "ударени" коли от чужбина, които се оказват нови
A A+ A++ A

Опит за избягване на мита и ДДС при внос на автомобили е разкрит от Агенция "Митници", съобщават от пресцентъра. Установени са 29 случая, при които са избегнати данъци за 220 хил.лева. Директорът на Агенцията Павел Тонев е разпоредил ад направят пълна проверка за декларирането на автомобили от треси страни за периода 1 януари 2019 г. до 1 юни 2021 г. във всички митнически учреждения.

В повечето случаи колите са описвани като катастрофирали, повредени, дефектирани, наводнени, ударени от градушка и с механични проблеми, които се доказват само с техническа експертиза. Целта била митническата стойност да бъде занижена до 10 пъти. 

Има и случаи, в които при митническото оформяне са прилагани снимки на катастрофирали автомобили, но при проверка се установила, че автомобилите не са същите.

На 5 юни са задържани три луксозни коли, които по документи са катастрофирали. При проверката показвала, че по автомобилите няма никакви следи от катастрофи, а декларираните стойности не съответстват на състоянието им.

#укриване на ДДС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"