Убитият Румен Рачев раздавал пари на политици и партии, твърди свидетел

Убитият Румен Рачев раздавал пари на политици и партии, твърди свидетел
Петър Стоянов – Сумиста, е подсъдим като организатор на престъпната група „Килърите“. Мегаделото започна на 27 юни 2011 г. и досега са проведени 21 заседания по него. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Убитият през 2009 г. шуменски бизнесмен Румен Рачев имал близки контакти с политици от целия политически спектър и е давал пари на партии, твърди свидетелят по делото „Килърите“ Светослав Иванов.

По време на разпит свидетелят разказа, че Румен Рачев е правил видеозаписи на публични личности в собствения си хотелски комплекс „Бохеми“, за да ги изнудва, предаде Информационна агенция „Фокус“.

Бизнесменът имал многократно и изключително близки контакти с множество политици, заяви Светослав Иванов в отговор на въпрос на подсъдимия Георги Вълев.

„Рачев, който беше убит на 3 юли 2009 г. в Шумен, винаги е бил на върха на вълната. Той е давал пари на политици и партии в дълъг период от времето след 1995 година“, каза още свидетелят, който е изпълнителен директор на „Инвестиционна компания“ АД, Варна.

Той обаче не знае по какъв начин Румен Рачев е предоставял парите.

Мегаделото бе подновено в понеделник в Окръжния съд в Шумен. То започна на 27 юни 2011 г., а подсъдими са Петър Стоянов - Сумиста, Васил Костов - Кеца, Янко Попов - Туцо, Райчо Стойнев, Георги Вълев и Петър Атмаджов.

Срещу тях са повдигнати обвинения за участие и ръководене на организирана престъпна група, три поръчкови убийства, палежи.

Досега по делото „Килърите“ са проведени 21 заседания, продължили 112 дни. През тях са разпитани 133-ма свидетели, от които близо 120 на прокуратурата, приети са 114 съдебни експертизи, изслушани са около 80 часа записи, направени със СРС.

#Румен Рачев #дело „Килърите" #Светослав Иванов #свидетел #Шумен #Петър Стоянов - Сумиста #Петър Стоянов #Сумиста

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »