"Спаси София" на Борис Бонев удря рамо на 9 канидати за депутати от ДБ

"Спаси София" на Борис Бонев удря рамо на 9 канидати за депутати от ДБ
A A+ A++ A

Спаси София ще подкрепи 9 кандидати за депутати от Демократична България в столицата. Това са Владислав Панев, Елисавета Белобрадова, Борислав Сандов, Димитър Димитров, д-р Александър Симидчиев, адв. Петър Славов, Илина Мутафчиева, адв. Иван Велов или Тома Белев. Според организацията това са хора, които през годините са се доказали с работата си за по-добра София.

„С всеки от тях сме работили за подобряване на живота в любимия ни град. Например, заедно с Д-р Симидчиев сме се борили за по-чист въздух и намаляване на замърсяването в столицата, с Илина Мутафчийска пък сме работили за промотирането на младежки политики, а с Петър Славов за прозрачност в столичното управление“, обясняват от неправителствената организация.  

“Искам ясно да подчертая, че Спаси София не става част от коалицията ДБ. Подкрепяме тези кандидати напълно безкористно и с убеждението, че само качественото обединение не на гласове, а на хората, с техните знания, капацитет, усилия и енергия могат да изведат София и България на правия път, категоричен е Борис Бонев, независим общински съветник.

„От Спаси София бяхме поканени да излъчим депутати, но не го направихме, защото сме убедени, че всеки трябва да решава проблемите, за които е най-подготвен и най-полезен за обществото. Оставаме напълно посветени на София, защото градът е нашата страст, а той има толкова много проблеми за решаване.“ – допълни Борис Бонев от Спаси София.

„Изключително важно е да се подчертае, че не става дума за партийни договорки, а за подкрепа на конкретни личности, които смятаме че имат необходимите знания и интегритет и достойно биха защитавали интересите на гражданите в Народното събрание. Съставили сме и списък от 10 най-неотложни за промяна закона, които да помогнат за решаването на проблемите на София. Сред тях са промени в закона за културното наследство, за да бъдат защитени старите сгради на София, за устройство на територията за спиране на презастрояването, както и този за атмосферния въздух, за да се гарантира, че столицата ни най-сетне ще може да диша. Също така ще търсим подкрепа от държавата при отчуждаването на имоти в паркове, финансовата децентрализация на общините и прехвърлянето на държавни имоти, които не се ползват, като басейна Червено знаме, във владение на Столичната община“, заявяват от Спаси София. 

#Борис Бонев #Спаси София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"