Температурите още ще се повишат и максималните ще бъдат между 32° и 37°, по-ниски по морския бряг

Температурите още ще се повишат и максималните ще бъдат между 32° и 37°, по-ниски по морския бряг
A A+ A++ A

Атмосферното налягане ще се задържи близко до средното за месец юни.

Днес ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и на места главно в Източна България и планинските райони ще превали краткотраен дъжд. В отделни райони и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Температурите още ще се повишат и максималните ще бъдат между 32° и 37°, по-ниски по морския бряг, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде 25°-26°, на 2000 метра – около 19°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще има купеста облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб западен, след обяд изток-югоизточен вятър. Максимални температури 26-29°. Температурата на морската вода е 21-22°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 49 мин. и залязва в 21 ч. и 8 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 19 мин. Луната в София залязва в 4 ч. и 19 мин. и изгрява в 19 ч. и 59 мин. Фаза: един ден преди пълнолуние.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »