Майката на Пеевски нямала нищо общо със сина си, иска да бъде извадена от "черния списък"

Майката на Пеевски нямала нищо общо със сина си, иска да бъде извадена от "черния списък"
A A+ A++ A

Майката на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски Ирена Кръстева е възразила срещу включването й в черния списък на санкционираните по закона "Магнитски". Тя твърди, че няма нищо общо с господин Пеевски, съобщи финансовият министър Асен Василев днес пред журналисти, при представянето на програмата "Възстановяване" в подкрепа на малкия и средния бизнес.

На 6 юни администрацията на президента Джо Байдън обяви, че налага санкции на шестима българи, сред които Васил Божков и Делян Пеевски, както и на 64 юридически лица, свързани с тях. По-късно Министерството на финансите разшири списъка на хора, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите по закона "Магнитски", в който включи и майката на Пеевски - Ирена Кръстева, с която бяха съдружници в медийния бизнес. Асен Василев не каза срещу какво е възразила бизнес дамата Ирена Кръстева, но уточни, че комисия разглежда предоставените от засегнатите възражения и документи и ако се потвърди, че свързаност няма, имената се изключват от списъка.

Комисията, която включва представители на НАП, заседава веднъж седмично и разглежда новопостъпили данни, като може да допълва или да изважда от списъка. Василев припомни случая с гръцката фирма "Интралот", която беше изключена от списъка. "Установи се при проверка, че в Търговския регистър при вписването е била допусната фактическа грешка и Божков неправилно фигурирал като неин краен собственик", обясни Василев, цитиран от "Дневник".

Снимка: БГНЕС/Архив

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »