И днес: Облаци, дъжд, на места - гръмотевични бури

И днес: Облаци, дъжд, на места - гръмотевични бури
A A+ A++ A

Облачността ще е по-често значителна, около и след обяд - купеста и купесто-дъждовна, с валежи от дъжд. На отделни места ще прегърми. Временни разкъсвания на облачността ще има над крайните западни райони. Ще духа слаб север-северозападен вятър, късно вечерта в западната половина от страната ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще бъдат между 22 и 27 градуса.

Атмосферното налягане е близко до средното и ще остане без съществена промяна.

Над Черноморието облачността ще е значителна, с валежи от дъжд, след обяд и с гръмотевици. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са 21-23 градуса. Температурата на морската вода е 19-21 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините облачността ще е значителна, с валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 18 градуса, на 2000 метра - около 12 градуса.

В началото на новата седмица ще преобладава слънчево време. Ще се развива купеста облачност, но само на отделни места, главно в Източна България и планинските райони, ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб от север. Температурите бързо ще се повишат и във вторник максималните ще са между 30 и 35 градуса, по-ниски ще остават по морския бряг. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »