Цветанов: С 6 синдиката никога не можем да постигнем консенсус

Цветанов: С 6 синдиката никога не можем да постигнем консенсус
Министърът на вътрешните работи изрази недоволство от проведения в неделя протест на подчинените му. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С шест синдиката Министерството на вътрешните работи никога не може да постигне консенсус, заяви шефът на ведомството Цветан Цветанов.

В студиото на Нова телевизия вицепремиерът коментира протестите на служителите на МВР, които настояват за увеличение на заплатите им с 25%.

Цветанов подчерта, че исканият процент е нереалистичен, но беше категоричен, че обезщетенията и отпуските на полицаите и пожарникарите няма да се намаляват.

„Трябва да изхождаме от това какви са възможностите на държавата. В момента разчетите, които се правят заедно с експертите от Министерството на финансите, е да търсим формата с компенсаторни механизми от бюджетите за сектор „Сигурност“, да намерим възможности за увеличаване на доходите, но не с 25%, защото това е нереалистично“, коментира той.

„Говорим за 5% до 7% и евентуално да търсим допълнително други възможности, но това са неща, които трябва да бъдат в духа на прагматизма и на разумното“, каза Цветан Цветанов.

Министърът на вътрешните работи изрази недоволство от проведения в неделя протест на подчинените му.

Според него един служител на МВР трябва да е в услуга на обществото, а той обикалял страната и се срещал с хора, потърпевши от слабата работа на полицейски служители.

„Трябва да има представителност, която да е израз на проблемите на служителите“, коментира още вицепремиерът.

„Преди години е имало възможност полицаите да работят извънредно, но е отменена. Трябва да се знае много добре, че всеки, който е постъпвал на работа, е знаел условията. С този подход в момента това може да застраши живота на много полицаи“, добави той.

„Служителите на МВР са първа категория, получават 20 заплати обезщетение и имат повече годишен отпуск“, посочи още министър Цветан Цветанов.

#пожарникари #полицаи #протест #сектор „Сигурност“ #Министерството на финансите #Министерството на вътрешните работи #министър на вътрешните работи #МВР #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »