205115 статии       |       407 интервюта       |       1527 снимки       |       38125 абоната       |      
USD 1.66894| EUR 1.95583| GBP 2.2821|
In English На русском

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   ПротестиКоронавирусБрекзитПо ваш сигналПарламентарни Избори 2021

Размер на шрифта:   

10 компании в влизат програмата за растеж на Endeavor – Dare to Scale 2021

14 юни 2021, понеделник / 12:22; Коментари: 0
Send to Kindle
10 компании в влизат програмата за растеж на Endeavor – Dare to Scale 2021

Българският офис на глобалната мрежа Endeavor избра предприемачи от 10 български компании за третото издание на програма за растеж Dare to Scale. Програмата, с основен партньор Пощенска банка и подкрепата на Софтуер Груп, и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНСМП), е насочена към предприемачи и бизнеси, които вече са преминали ранната фаза на своето развитие и са в началото на разрастване на дейността си. Десетте избрани компании са представлявани от 17 предприемача - основатели на бизнесите.

Почти половината от тях са жени-предприемачи, като три от компаниите са ръководени изцяло от дами. Сред участниците има представители на различни индустрии - четири от компаниите са от сектор IT и софтуер, две от сектор здравеопазване и фармацевтика, а останалите са в сферата на търговията, земеделието и услугите. Всички компании отговарят на предварително зададените критерии - да имат доказан продукт/услуга на пазара, оборот от минимум 200,000 лв. за 2020 г. и не повече от 150 служителя. Селекцията на предприемачите се реализира от ментори на Endeavor и мениджъри на Пощенска банка, Софтуер Груп и ИАНМСП.

Основните въпроси по време на интервютата бяха свързани със стратегията на компаниите за растеж, бизнес моделът и потенциала за лидерство. Официално програмата ще стартира в началото на м. септември и ще продължи четири месеца - до м. декември. Предприемачите ще преминат през специализирани обучения в четири основни области: управление на организацията, маркетинг, продажби, бизнес планиране и набиране на капитал. Всяка компания ще има индивидуален ментор от мрежата на Endeavor, който ще провежда регулярни срещи с основателите и ще ги подпомага със своята експертиза. Участниците ще могат да се включат във физически и виртуални събития, по време на които да обменят опит и да се запознаят с основите играчи в предприемаческата екосистема. Програмата ще приключи с финалното събитие Demo Day, по време на което предприемачите ще презентират бизнесите си пред жури от утвърдени бизнес лидери.

Момчил Василев, изпълнителен директор на Ендевър България:

„Със своето трето издание програмата Dare to Scale на Endeavor се утвърди като важна част от българската предприемаческа екосистема. Бяхме впечатлени от броя и качеството на компаниите, които кандидатстваха тази година и задачата да изберем десетте финалиста не беше никак лека. За екипа на Ендевър България е вълнуващо предизвикателство да бъдем част от тяхното израстване и да допринесем за още по-големите им успехи в бъдеще. Изключително съм щастлив за все по-забележимото присъствие на дамите като лидери на успешни предприемачески проекти както в програмата, така и в българската предприемаческа среда. Специално бих искал да изкажа своята благодарност на нашите партньори, както и на всички ментори от мрежата на Ендевър в България за тяхното доверие, подкрепа и активно участие, без които тази програма нямаше да е възможна.“

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка:

„На всеки нов етап от развитието си Dare to Scale ни дава самочувствие, че създаваме истинска стойност за предприемаческата среда у нас. Амбициите и потенциалът на участниците и тази година е впечатляващ и за нас е от изключително значение да застанем на страната на добрите идеи, да ги насърчим и подпомогнем в желанието им да достигнат нови мащаби. Екосистемата се развива с изключителни темпове, а синергията между участниците е забележителна. Нашето наблюдение е, че все повече предприемачи влизат в нея с усещането, че успехът не е индивидуално усилие, а зависи от взаимодействието между тях. Вярваме, че тази нагласа генерира правилната енергия за развитието на средата и ние от Пощенска банка сме готови да участваме активно и да инвестираме в тази положителна динамика на събитията.“

Калин Радев, основател и изпълнителен директор на Софтуер Груп:

„Поздравявам новите участници за куража и амбицията да бъдат част от програмата за растеж Dare to Scale 2021. Предприемачеството е пътешествие, което носи много предизвикателства, но и много моменти на удовлетворение и развитие. От името на Софтуер Груп и заедно с другите ментори, съм щастлив да подкрепяме мисията на Endeavor и да работим заедно в подпомагането на бъдещите бизнес лидери.“

Бойко Таков, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия:

"За трета поредна година заставаме зад Dare to Scale, защото от старта си програмата се представи като една от най-успешните у нас за развитие на бизнеса. Доказателство за това са резултатите на участниците, част от които вече се позиционират добре на световните пазари и намират инвеститори и партньори. През последните две издания видяхме отлични примери за български компании, които показаха, че са готови не само се представят глобално, но и да бъдат лидери в своята област - чрез чудесни бизнес идеи и с правилната подкрепа от експертите, и менторите в програмата на Endeavor. Настоящата селекция е повече от добра и очаквам най-силното издание на програмата."

Кратко представяне на селектираните компании в Dare to Scale 2021:

CHILDISH – компания за разработка на софтуер, фокусирана върху решения на Python.
Предлагат услуги за цялостно разработване на софтуер, както и проектират, изграждат
и управляват специални екипи.

Dexycon – компания, разработваща модулни мобилни решения за бизнеса в три
направления: дигитални визитни картички, скъсяваме дистанцията между бизнеса и
клиента. Компанията изготвя както B2B, така и B2C мобилни приложения.

DECIBEL - инженерно-производствена компания, основана през 2012 г. в гр. София.
Днес компанията е един от големите производители на шумо-изолационни и акустични
решения, предлагани на 4 континента.

Fidelis Research - начинание, предприето от Веселин Стефанов - професионалист с богатопит в CRO индустрията. Fidelis осъществява проекти свързани с тестване на нови биомаркери и лекарства.

Национални Архиви - предлага аутсорсинг услуги за цялостно управление на
документи и информация, физическо организиране, съхранение, сканиране и
индексиране, въвеждане на данни и унищожаване.

Техно Фарм - земеделският софтуер, разработен от специалисти, за да подпомогне
дейността на земеделските производители с помощта на технологии за прецизно и
дигитално земеделие.

PARAMIDONNA - компания за бански костюми и плажно облекло, създадена през 2015
г. от Доника Анчева. Компанията е специализирана в производство на луксозни стоки с
голям асортимент артикули.

REVERSE - дерматологична клиника и медицински център, създаден през 2017 г.,
специализиран в областта на клиничната и естетична дерматология. Компанията расте
непрекъснато с над 10 000 посетители годишно.

StorPool - софтуерна компания, разработваща решения за съхранение на данни,
използвани от големи компании, които градят облачни услуги.

Shkolo.bg – предлага софтуерни решения за намаляване на бюрокрацията в
българските училища и повишаване ангажираността на родители и ученици.

ђеклама:
Разпечатай | Изпрати
» Напиши статия и ти
Тагове:
Реклама:
Реклама: