Трето мече пристигна в парка в Белица, намерено е само и уплашено на пътя

Трето мече пристигна в парка в Белица, намерено е само и уплашено на пътя
A A+ A++ A

Трето мече пристигна в парка за танцуващи мечки в Белица. То вероятно е братче на второто мече, дошло в дома от Смолян в петък. Първа в дома в началото на седмицата пристигна Хуба, която вече се чувства добре. 

Мечето пристига в Парка край Белица в петък, след като е забелязано само и уплашено на пътя в близост до Чепеларе. Екипът на РИОСВ Смолян е обходил района, за да потърси майка му, но тя не е открита.

"Мечето е заловено без упояване и е транспортирано в клетка до нас. Казаха, че е доста по-диво, това бяха точните думи", каза директорът на Парка за танцуващи мечки Димитър Иванов.

Малкото е на около 4 месеца. За него  и за спасеното малко по-рано мече Хуба вече се полагат специални грижи. 

"Първо трябва да се успокои малко от малко, това е важното, след това ветеринар да го прегледа, да установим пол, да установи килограмите. Междувременно започваме направо с диета, понеже почти същия размер като Хуба, другото мече, което пристигна при нас. Това означава, че ще действаме със същата диета", допълни той.

Двете мечета са на адаптирано мляко, след което ще започне захранването с плодове и яйца. В понеделник медицински екип ще прегледа най-новия обитател. За двете малки мечета предстои реадаптиране и връщане в дивата природа.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »