Епичен мач! Джокович детронира Надал и за шести път е на финал в Париж!

Епичен мач! Джокович детронира Надал и за шести път е на финал в Париж!
A A+ A++ A

За пръв път от 2016 г. "Ролан Гарос" ще има шампион, различен от Рафаел Надал. Испанският тенисист, който преследваше 14-а титла в турнира, отстъпи в изключителен мач от големия си съперник Новак Джокович.

 

Водачът в ранглистата се наложи с 3:6, 6:3, 7:6 (4), 6:2 за 4.11 часа на корта и за шести път ще играе във финала на "Ролан Гарос". Съперник на сърбина ще бъде Стефанос Циципас, който по-рано надви Александър Зверев след 6:3, 6:3, 4:6, 4:6, 6:3.

 

Това ще бъде първо участие на 22-годишния състезател на финал в турнир от Големия шлем. От друга страна, Джокович има възможност да спечели 19-а титла от най-престижните надпревари, което ще го доближи на една от рекорда на Надал и Роджър Федерер.

 

Загубата на Надал е едва трета в 108 мача на "Ролан Гарос", като две от пораженията са от Джокович. 34-годишният сърбин, който е триумфирал веднъж в Париж през 2016 г., може да стане третият тенисист в историята, печелил по две титли във всеки от четирите турнира от Шлема.

58-ият мач между Надал и Джокович предложи зрелище. Срещата премина през много обрати и продължителни геймове, като двамата състезатели показаха страхотен тенис.

 

Надал започва вихрено и бързо поведе с 4:0. Впоследствие обаче 35-годишният испанец изпитваше трудности да направи последната крачка към спечелване на първия сет. Това се случи, но Джокович влезе в ритъм.

 

Той запази самообладание и съумя да вземе втората част. В третия сет Надал допускаше много непредизвикани грешки, от което се възползва Джокович. Но в момент, когато изглеждаше, че единият състезател има предимство, съперникът успяваше да обърне и да насочи развоя на мача към неизвестен край.

 

Уверено начало на четвъртия сет даде надежди за Надал за връщане на равенството. Шампионът водеше с 2:0, но Джокович надделя след шест поредни гейма в своя полза.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »