250 млн. лв. инвестирани в Бургас последните години, обобщи премиерът

250 млн. лв. инвестирани в Бургас последните години, обобщи премиерът
В неделя Бойко Борисов откри на частната многопрофилна Черноморска болница в бургаския квартал „Меден рудник". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

250 млн. лв. са инвестирани по различни проекти в Бургас през последните години, заяви премиерът Бойко Борисов.

В неделя той откри на частната многопрофилна Черноморска болница в бургаския квартал „Меден рудник". Здравното заведение разполага с 18 отделения и най-висок клас медицинска техника.

Борисов пристигна с около 15 минути закъснение и беше посрещнат от над 500 души, събрали се в двора.

„Ние предизборна кампания няма да правим. Показваме това, което сме направили. Ако българите имат глави на раменете си, ще могат да преценят," заяви Бойко Борисов.

След откриването на болницата премиерът препоръча на хората от околните жилищни блокове да се възползват от програмата за енергийна ефективност, финансирана 50% от държавата, и да санират своите жилища.

Борисов даде за пример в това отношение София и Смолян, но подчерта, че при всеизвестния бургаски шовинизъм, ако местните се запалят по идеята, градът може да се нареди на първо място в тази област.

На церемонията беше връчен и чек от 100 000 лв. на баскетболен клуб „Черноморец" Бургас. Парите са осигурени от пристанище Бургас чрез съдействието на правителството и министъра на транспорта Ивайло Московски, посочи премиерът.

Премиерът присъства и на освещаването на нова църква в поморийското село Порой.

#Бойко Борисов #премиер на България #Бургас #болница #саниране #енергийна ефективност #предизборна кампания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Анкета

Повлия ли инфлацията на джоба ви?