В Катуница почетоха паметта на Ангел, прегазен от хора на цар Киро

В Катуница почетоха паметта на Ангел, прегазен от хора на цар Киро
19-годишният Ангел Петров беше прегазен от хора на цар Киро, а смъртта му предизвика огромна вълна от протести в цялата страна. Момчето беше погребано на 25 септември 2011 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В Катуница почетоха с панихида паметта на Ангел Петров, който преди година беше прегазен от хората на Кирил Рашков – цар Киро.

След инцидента в селото последваха безредици, довели до нападение на имотите на ромската фамилия Рашкови.

Бащата на Ангел Атанас Петров каза, че тази вечер в Катуница ще се състои възпоменателно шествие, предаде БНР.

„Може ли някой да ми върне детето? Никой. Е това ни остава - утехата, тия всичките млади хора, дето идват от цяла България," каза Атанас Петров.

На панихидата присъстваше и майката на Павел, момчето, чието болно сърце не издържа на напрежението по време на протестите в селото.

„Мъката е огромна и този ден всичко си спомням. Вечерта, утрешния ден. В момента само болка, огромна скръб, мъка и за Ангелчо, и за Павелчо, не знам, огромна болка," каза майката.

Хората в Катуница са категорични, че няма да забравят случилото се преди година, но и смятат, че Рашкови заслужават по-сурови наказания.

В шествието в неделя вечер ще се включат и младежи от спортни клубове в цялата страна, които присъстваха също на панихидата.

#Катуница #Ангел Петров #Кирил Рашков #Цар Киро #Атанас Петров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"