Ваксинираните и у нас ще са приливигировани - могат да захвърлят маските

Ваксинираните и у нас ще са приливигировани - могат да захвърлят маските
A A+ A++ A

Задължителното носене на маски вероятно ще отпадне на редица места. Това обявиха от министерството на здравеопазването. Очаква се заповедта да бъде издадена в началото на следващата седмица. 

Става дума за зали за спорт, фитнеси, малки търговски обекти, малки трудови колективи, но само където всички са имунизирани", обясни заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов.

Ваксинираните вече няма да имат задължението да носят маски в някои закрити пространства. Това каза пред журналисти заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов.

„На база на настъпващите горещини искаме да предприемем и мерки във връзка със задължителното носене на маски в някои закрити пространства като зали за спорт, фитнес, фризьорски салони, малки търговски обекти, трудови колективи с не повече от 5-7 човека и всички са имунизирани“, посочи Златанов.

„Това е условие тези хора да нямат задължението да носят маски. Може би в понеделник ще излезем с такава заповед. Стъпката е внимателна и премислена. Това е първата стъпка с цел да бъдем много внимателни по отношение на рисковете, които това действие би могло да донесе, а те са минимални. Трябва да нормализираме нещата и да стимулираме процеса на имунизация“, допълни той.

„Вероятността е понеделник или вторник ще имаме такава заповед, която ще даде възможност на местата, които казах, лицата ще бъдат без маски. Маските ще останат в рисковите зони, които сме определили - големите търговски обекти, административни сгради, където не можем да контролираме хората, които са с ваксини“, каза още той.

Заболеваемостта е 43 души на 100 хиляди население, добавят здравните власти.

#ваксинирани #коронавирус #маски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"