ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ блокират границата на 11 юли, за да спрат изборните туристи

ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ блокират границата на 11 юли, за да спрат изборните туристи
A A+ A++ A

Получихме информация, че ще има и изборни туристи, които да пристигат у нас с автобуси. И този път ние ще се противопоставим и ще блокираме границата. Това обеща по Нова телевизия Юлиан Ангелов от коалиция „Българските патриоти - ВМРО, "Воля" и НФСБ“.

“Всички знаем как се случват нещата в Турция. Това, което правят, е показност, за да обединят техния електорат и да получат гласовете от Турция“, добави той.

„Много неща се изказаха от партията и от Карадайъ по време на визитата им в Турция. Нашият протест не беше само заради едно изречение, а по повод изобщо, че делегацията е на посещение при Ердоган. То доказва, че партията и нейните лидери са национални предатели, защото търсят помощ от чужди лидери за изборите”, каза Юлиан Ангелов по повод изказването на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ в Турция.

Изречението „Турция е нашата родина”, направено от политика в Анкара, предизвика коментара на президента Румен Радев и остра реакция от страна на ВМРО. Преди часове Анадолската агенция излезе с публикация, че е направен грешен превод. Според тях Карадайъ е заявил, че „Турция е нашата прародина”.

„Цялото общество знае, че ДПС се счита за етническа партия. А те го отричаха години наред. Карадайъ казва, че България е негова земя. Тоест има предвид, че страната ни принадлежи на Турция. Още повече, той заяви в едно от изказванията, че ДПС ще се бори за защита на турската идентичност в България. Това показва още веднъж, че те са етническа партия, което е забранено в Конституцията“, коментира Ангелов. 

„Те извършват национално предателство за пореден път. Лошото е, че партии от предишния парламент ги подкрепиха в това начинание, като разрешиха безброй секции да бъдат открити в Турция. Там вече има над 15 000 заявители”, добави той.

Според него там хората „ще бъдат водени под строй да гласуват”. 

#изборен туризъм #ВМРО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »