Диксън няма да може да изпълни обещанието си да преведе 3,5 милиона на Левски

Диксън няма да може да изпълни обещанието си да преведе 3,5 милиона на Левски
A A+ A++ A

На „Герена“ чакаха 3,5 милиона от Джо Диксън, но се оказа, че той няма да може да изпълни обещанието, което бе дал през миналата седмица на Наско Сираков, за да се стартира прехвърлянето на акциите, пише „Мач Телеграф“. Оказа се, че британецът е спънат от законодателни пречки, които не му позволяват да преведе повече от 1 милион долара на сметката на Левски. Двете страни подновиха преговорите вчера, след като те бяха замразени от петък. Диксън и Благой Георгиев се озоваха на морето, където оглеждали и хотели, които в момента са обявени за продан.

Разговорите между двете страни ще продължат и днес, за да се разбере дали „сините“ ще приемат новото предложение. На този етап Диксън не смята, че това би било пречка, която може да провали сделката.

При положителна развръзка на „Герена“ ще разполагат с 242 милиона, които са отпуснати на Диксън от инвестиционен фонд.

Все още не е правена разбивка на парите по сезони, както се твърдеше. Възможно е първоначално Левски да разполага с по-голям бюджет, за да се изгради отбор, който да гони реални цели, а не просто да заявява такива, както се случи пред последното първенство, което бе пълно фиаско. Естествено, сериозна част от парите ще бъде запазена и за мащабното строителство, което се планира да бъде извършено на „Герена“. Освен това „сините“ ще вдигат и нова база. Ясно е само, че Наско Сираков ще продължи да изпълнява длъжността президент, а това ще става и срещу заплата, която ще бъде компенсация за акциите му.

#Левски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »