Иран вкара в затвора дъщерята на бившия президент

Иран вкара в затвора дъщерята на бившия президент
Дъщерята на бившия президент на Иран Фаезех Хашеми бе вкарана в затвора, за да излежи 6-месечна присъда за „пропаганда срещу режима". Снимка: АФП/rawstory.com
A A+ A++ A

Дъщерята на бившия президент на Иран Акбар Хашеми Рафсанджани бе вкарана в затвора заради „пропаганда срещу режима".

Фаезех Хашеми ще излежи произнесена срещу нея в края на 2011 г. шестмесечна присъда, предаде БГНЕС, цитирайки агенция „Ирна", която се позовава на службата на прокурора на Техеран.

Фаезех Хашеми бе арестувана в събота вечерта, за да излежи присъдата си, се казва в съобщението. Агенция „Фарс" уточнява, че тя се намира в техеранския затвор Евин.

Фаезех Хашеми Рафсанджани бе сред хилядите протестиращи, задържани при демонстрациите, които избухнаха след спорното преизбиране на президента Махмуд Ахмадинеджад за втори мандат през 2009 г. Според опозицията изборният процес е бил опорочен от измами.

Иранските власти пуснаха дъщерята на бившия президент, но в края на 2011 г. тя бе осъдена на шест месеца затвор. Досега присъдата не бе приложена.

Синът на Рафсанджани - Мехди Хашеми, срещу когото също бе заведено дело, напусна Иран преди три години и сега живее в Лондон.

#Иран #Акбар Хашеми Рафсанджани #Махмуд Ахмадинеджад #пропаганда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"