Ковид-кошмар за Испания дни преди старта на Евро 2020

Ковид-кошмар за Испания дни преди старта на Евро 2020
A A+ A++ A
Капитанът на националния отбор на Испания Серхио Бускетс е дал положителен тест за COVID-19 на лагера на тима преди Евро 2020. Новината беше обявена от Испанската футболна федерация (RFEF).
 
32-годишният халф на Барселона вече е напуснал лагера на „червените фурии“ в Лас Росас. Бускетс дори може да пропусне европейското първенство, ако не се окаже, че резултатът е фалшиво положителен.
 
Капитанът на испанците вече се е подложил на повторен тест, както и всички играчи от тима на Луис Енрике. Под пълна изолация са поставени тези, които са били в непосредствен контакт с играча на Барселона.
 
Заради резултата на Бускетс и до излизането на данните от изследването на останалите футболисти, всички групови занимания на тима за момента са отменени. Това включва тренировки, пресконференции и дори контролната среща с Литва утре (8 юни).
 
След седем дни Испания трябва да изиграе първия си мач от Евро 2020 срещу Швеция, а на 19 юни е срещата с Полша. Третият мач на тима от Група „Е“ на шампионата е на 23 юни срещу Словакия.
 
Новината за Серхио Бускетс постави на тръни и лагера на националния отбор на Португалия. Европейските шампиони играха контрола с Испания (0:0) в петък. Капитанът на „червените фурии“ не само взе участие, но след края на двубоя се прегърна с Кристиано Роналдо.
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »