ПУ "Паисий Хилендарски" обяви почти 4200 места за прием - вижте в какви специалности

ПУ "Паисий Хилендарски" обяви почти 4200 места за прием - вижте в какви специалности
A A+ A++ A

4188 са местата за прием в ОКС „Бакалавър“ на студенти през учебната 2021/2022 година в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. От тях 3343 са по държавна поръчка, а 845 – в платено обучение, обявиха от висшето училище.

Студенти ще се приемат в общо 106 специалности. Новите са 4 – „Международна политика и бизнес дипломация“, „Приложна физика за иновативни технологии“, „Автомобилно и индустриално инженерство“ и “Биоинженерство”. В три от обявените специалности обучението ще бъде само във филиалите в Смолян и/или в Кърджали, уточниха от ПУ.

Стартът на кандидат-студентската кампания е на 7 юни 2021 г. От тази дата желаещите могат да се подават документи за кандидатстване онлайн. Това ще става на активирана в самия ден платформа в сайта на университета: http://www.uni-plovdiv.bg. Крайният срок за електронния вариант на кандидатстване е 21 юни. От 11 до 23 юни 2021 г. ще се подават документи и на място – в Спортната зала на Пловдивския университет на бул. „България“ № 236 или в бюрата на ЦКПИ и НАПС по градове.

Кандидат-студентски изпити ще се проведат присъствено в периода от 28 юни до 1 юли 2021 г. Изключение са само изпитите за специалността „Актьорство за драматичен театър“, които ще се проведат в три кръга – на 15, 16 и 17 септември.

За 28 юни са насрочени изпитите по история на България, английски език и химия. На следващия ден е проверката на знанията по математика, изобразително изкуство, теология. Изпитите по информатика, немски език, испански език, френски език ще са на 30 юни.

Комплексният изпит по физическо възпитание е на 29 и на 30 юни.

Датата за провеждане на теста със събеседване по физика и за изпитите по биология, география на България, музика е 1 юли.

Всички изпити започват в 9:00 часа. Предходния ден кандидатите трябва да проверят в коя зала са разпределени. Залите и имената на кандидат-студентите ще се публикуват на сайта на университета, както и на информационните табла пред сградата на Ректората (вляво от централния вход) и пред Новата сграда на бул. „България“ 236, обясниха от висшето училище.

Подробна информация за кандидат-студентската кампания може да се намери в специален раздел в сайта на университета: http://www.uni-plovdiv.bg.

#ПУ Паисий Хилендарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"