Петокласник бе пребит в училище, родителите му алармират, че се случва системно и се страхуват за живота му

Петокласник бе пребит в училище, родителите му алармират, че се случва системно и се страхуват за живота му
A A+ A++ A

Родители на дете от 5 клас в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” във Върна се оплакаха, че синът им е системно тормозен от друг ученик в същото училище. Последният случай е от преди 2 дни. Тогава детето е получило сериозна травма на главата. Родителите дори са извадили медицинско свидетелство.  По думите им въпросният петокласник е нападал и други деца от класа, съобщава Нова телевизия.  

„Нападението е станало по време на час по физическо. Преди две седмици същото дете е хвърлило бутилка по моето. Веднага е уведомена класната ръководителка и още на следващия ден е проведена среща с психолога на училището. Увериха ни, че повече няма да има повече такива случаи. Вече се страхувам за живота на сина ми”, разказа майката на пострадалия ученик Камелия Нарлева.

„Вследствие на действията на учителя са прекратени последващи проблеми между децата. Проведе се разговор със зам.-директора на училището”, каза Дарина Димитрова,  директор на учебното заведение.

„Кой по време на учебните часове носи отговорност за живота на нашите деца, попита майката на пострадалият петокласник. Аз се страхувам“, добави тя. 

“Синът ни е вкъщи. Той учи онлайн. Вероятно мерките, които са заложени в програмите на училищата срещу насилието, не работят в желаната степен. Трябва да проверките да установят ефективни ли са мерките за сигурността на децата“, каза бащата на пребитото дете Юлиян Нарлев.

#Варна #училище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »