Хаджигенов: Главния прокурор няма да го свалим с викане, а с избори

Хаджигенов: Главния прокурор няма да го свалим с викане, а с избори
A A+ A++ A

"Кои ще са водачите на листите на коалиция Изправи се Мутри вън ще стане ясно до събота, текат разговори за тяхната подредба", каза Николай Хаджигенов в свое участие по Националното радио Той уточни, че Мария Капон е емблемата за Пловдив и със сигурност ще бъде в листата за 16 МИР.

По повод на прокурорските проверки в ГД "Национална полиция" и призивите за протести от социалните мрежи: "Главен прокур с протести не може да се свали, ако можеше, то още "Правосъдие за всеки" щеше да свали тогава Сотир Цацаров. Аз смятам, че трябва да минем през още едни избори, трябва да формираме правителство и да направим нужните законодателни промени за предсрочно прекратяване на мандата на ВСС, и оттам прекратяване на мандата на Главния прокурор. Протести, можем да изгнием пред Съдебната палата, нищо няма да постигнем сега."

Хаджигенов подчерта, че първите дни на служебното правителство са показали много добро начало, макар и да има лутане. "Темпото е една идея по-бавно, но се надявам в следващите дни да има развитие", допълни още адвокат Хаджигенов. Той изказа съжаление, че не са имали възможност те да съставят правителство, защото са били готови да свършат трудната работа.

"Политиката не е само когато имаш мнозинство, защото тогава имаш ГЕРБ, или БКП, или друг такъв вариант, т.е. това не е демокрация, в крайна сметка политиката са нещата, които могат да бъдат направени по правилния начин. Трябва да търсим работещи решения", каза още Хаджигенов. Той уточни, че няма да правят по-широки коалиции за изборите на 11 юли. 

#Николай Хаджигенов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"