Туроператори поискаха от служебния министър „зелени коридори“ за автобусните превози

Туроператори поискаха от служебния министър „зелени коридори“ за автобусните превози
A A+ A++ A

Туроператорите и туристическите агенти поискаха от служебния министър на туризма повече яснота за предстоящото въвеждане на цифровия COVID сертификат на ЕС.

На срещата си, министър Балтова ги увери, че работи в тясно сътрудничество със здравното министерство за готовността и функционалността на системата, която се очаква да заработи от 1 юли.

Бяха обсъдени и въпросите за издаването на визи, отварянето на "зелени коридори" за организирани автобусни пътувания, съобщават от министерството.

От бранша сериозно поставиха въпроса за създаване на проблеми на автобусите за България при влизане в Румъния. Участниците в срещата поискаха съдействие и за спешна законодателна инициатива за правно регулиране на извършването на транспортна дейност с коли до 9 места.

Министърът на туризма увери представителите на сектора, че се работи по създаването на проект за изменение и допълнение на сегашната нормативна уредба.

Сред обсъдените теми бе и целевото субсидиране на туроператорите и предстоящото уточняване на реда за кандидатстване и изплащане на държавната помощ, работата на въздушните превозвачи и помощта от 35 евро на седалка.

На срещата с министъра на туризма присъстваха представители на АБТТА, БАТА и Сдружението на туроператорите и туристическите агенти "Обединение Бъдеще за туризма".

#ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »